Albert Heijn zet Leuven met stip op 1 als favoriete locatie, maar op dit moment komt de winkel er niet

De vroegere Albert Heijn aan het Engels Plein.
Dat Albert Heijn al een tijdje weer zijn oog heeft laten vallen op een winkel in Leuven is geen geheim. Maar in tegenstelling tot vele geruchten is er momenteel nog geen sprake van een definitieve doorbraak. Dat zegt woordvoerster Ann Maes.

"Het openen van een winkel is nooit eenvoudig omdat je gebonden bent aan een traject vol vergunningen. Op dat vlak zijn wij vorderingen aan het maken. Zo hebben wij een vergunning van de stad Leuven gekregen, maar er zijn nog een aantal vergunningen niet in orde. Binnen een maand zou daarover meer duidelijkheid moeten komen. Maar het is onjuist om te stellen dat er zeker een Albert Heijn naar Leuven komt", stelt Ann Maes.

Nochtans is Leuven een heel gewenste locatie voor Albert Heijn. "Wij hebben interesse getoond in zowat elke mogelijke locatie in de binnenstad. De meest vergevorderde piste is momenteel die van de oude C&A op de Bondgenotenlaan, maar dat is nog helemaal niet definitief. De onderhandelingen in het Leuvense verlopen altijd wat moeilijk. In Herent zijn ze ook op het laatste moment afgesprongen, dus wij kunnen pas victorie kraaien nadat de vergunningen zijn afgeleverd. Maar ik moet zeggen: Leuven staat met stip op nummer 1 wat onze lijst met favoriete locaties betreft", besluit Maes.

Van 2015 tot 2017 was er al een supermarkt van Albert Heijn aan het Engels plein, maar die moest sluiten door de fusie tussen Ahold en Delhaize. Dat besliste de Belgische Mededingingsautoriteit.

Lees meer over