Albert Heijn in Herent afgeketst, supermarktketen mikt op pand in Leuven

Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn is wel degelijk van plan om een winkel of winkels te openen in het Leuvense. Een piste in Herent ketste zeer onlangs af. Alleen is het een zeer moeilijk gebied om een project effectief van de grond te krijgen, zo klonk het alleszins bij de keten zelf.

“We zijn al een hele tijd zeer actief in de Leuvense regio bezig om te bekijken waar er enkele winkels gevestigd kunnen worden. In Herent hadden we tot voor kort interesse in een pand. Het begon heel concreet te worden, maar we hebben zelf in extremis op de stopknop gedrukt”, aldus aldus Albert Heijn-woordvoerster Ann Maes. Die Albert Heijn zou er gekomen zijn op de locatie van de voormalige Brantano aan de Brusselsesteenweg op de grens met Leuven.

“Zeker in de stad Leuven ligt het supermarktgegeven zeer moeilijk. We zijn hieromtrent enkele lijnen aan het uitgooien. Het verschil tussen kijken, praten en een winkel zien verwezenlijkt worden is zeker in die streek een ander paar mouwen. We hebben enkele beloftevolle pistes, maar wat wil dat tegenwoordig nog zeggen? Hopelijk kunnen we binnenkort één project in een winkel uitwerken in Leuven. Vol verwachting klopt ons hartje als we naar Leuven kijken, maar dat is qua panden geen al te grote visvijver. Je hebt een aanzienlijke oppervlakte nodig. Dat is vanaf 1.400 vierkante meter winkelruimte, gekoppeld aan een magazijn en parking”, wist ze verder te vertellen. “Geïnteresseerde grote terreinbezitters in de Leuvense regio die hiertoe interesse vertonen, mogen ons steeds een seintje geven”, besloot ze.

In de buurt in Bertem is er eveneens een AH-dossier lopende, maar daarin is er nog niet veel beweging. Of die effectief van de grond komt is mede afhankelijk van de buurtprotesten aan de Aldisite.

Lees meer over