Laatste mogelijk bezoek aan oude Vavantas: plannen voor nieuwe KMO-units

De voormalige Vavantas-winkel

Vavantas was een icoon in Boutersem. Het was één van de langste aanwezige handelszaken in Boutersem. Nu wordt het vervangen door een nieuwe winkel en een KMO-zone. Op dinsdag 12 juli tussen 17 uur en 19 uur kan iedereen de oude winkel nog eens bezoeken. Daar worden ook de plannen voor het nieuwe project uiteengezet.

De Vavantassite in Roosbeek-Boutersem is altijd al ingekleurd geweest als KMO-zone, maar er was altijd maar één winkel op.  De Vavantaswinkel is gestopt en een projectontwikkelaar heeft het gekocht. Heel wat kleine zelfstandigen ondernemers zijn geïnteresseerd in de nieuwe KMO-zone, zowel uit Boutersem als uit Bierbeek.

Schepen voor Ruimtelijke Ordening Janina Vandebroeck (Open VLD): “Vorig jaar hebben we al een stedebouwkundig attest verleend aan de aanvrager. Het ging om de inrichting van de site als KMO-zone, met in de oude Vavantas een nieuwe winkel, met daarachter moduleerbare KMO-units en achteraan een groene buffer. Uiteraard is zo’n stedebouwkundig attest maar richtinggevend en nu volgt de omgevingsvergunning”.

Het project heeft betrekking op het bouwen van geschakelde KMO units en is opgevat op basis van de nieuwe beleidsopties als zuinig en meervoudig ruimtegebruik, het bundelen van de toegang en het delen van parkeerterreinen, en het vrijwaren van ruimte voor water. Het gaat om een nieuwe toekomst van de site met nieuwe gebouwen en tewerkstelling.

In het kader van het onderzoek voor de omgevingsvergunning organiseert de aanvrager een infomarkt op de site zelf, aan de Leuvensesteenweg 222 in Boutersem,  om de plannen voor te stellen, op dinsdag 12 juli 2022 tussen 17 uur en 19 uur. Het ingediende dossier (OMV_2022081536) is van 7 juli 2022 tot 5 augustus 2022 ook online raadpleegbaar via https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/  of na afspraak op de dienst Omgeving in het gemeentehuis. (CH)

Lees meer over