Rotselaar opent derde middagrestaurant waar iedereen een driegangenmenu kan eten voor 9 euro

24 november 2022 | 07u30 | Gepost door annpeeters
rotselaar

Tijdens de seniorenweken wordt een nieuw middagrestaurant van het Lokaal Dienstencentrum voorgesteld. Vanaf februari 2023 kan oud én jong er wekelijks terecht op donderdagmiddag in Rotselaar.

Al tien jaar organiseert het Lokaal Dienstencentrum op vrijdag middagrestaurants in Werchter. Wegens het grote succes kwam er in 2016 een tweede middagrestaurant op maandag in WZC De Lelie, in Wezemaal. Begin 2023 komt er op donderdag een derde locatie bij, met zaal Zilverwit in de Bergstraat in Rotselaar.

Het concept blijft hetzelfde: een heerlijk driegangenmenu voor negen euro, goed gezelschap en verbondenheid. “De seniorenweken zijn de ideale gelegenheid om kennis te maken met de middagrestaurants”, zegt schepen voor Senioren Bart De Vos. “In een gezellige sfeer leer je mensen kennen tijdens het middageten.”

“Vanuit het project ‘zorgzame buurten’ willen we buurtbewoners dichter bij elkaar brengen”, vult Piet De Bruyn, voorzitter van het Sociaal Huis, aan. “Door senioren met elkaar, maar ook met jongere mensen te verbinden, willen we een hecht en inclusief netwerk creëren, waarin iedereen zich goed voelt en geholpen wordt.”

Vrijwilligers

Niet alleen aan tafel is het leuk tijdens de middagrestaurants. Een team van vrijwilligers dat het middagrestaurant in goede banen leidt, hangt sterk aan elkaar. Hiervoor is nog versterking welkom.

Heb je Interesse om naar een van de middagrestaurants te komen, als vrijwilliger of als deelnemer? Dan kun je contact opnemen met het Lokaal Dienstencenrum via het nummer 016 61 63 80 of per mail: lokaal.dienstencentrum@rotselaar.be.

De seniorenweken in Rotselaar, met maar liefst 22 activiteiten, lopen nog tot en met vrijdag 25 november en sluiten af tijdens een groot seniorenfeest met meer dan 500 deelnemers. Meer info: www.rotselaar.be/seniorenweken.

Lees meer over