Blue-bike deelfietsen aan station Wezemaal

16 november 2021 | 16u51 | Gepost door annpeeters
blue-bike
Gemeente Rotselaar en Blue-bike openen een nieuwe Blue-bikelocatie aan het station van Wezemaal. Blue-bike plaatste zopas acht deelfietsen aan het station. Op die manier kunnen trein- en busreizigers die naar Rotselaar reizen op de fiets overstappen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing.

Vanaf 17 november zijn er acht Blue-bikes beschikbaar aan het station van Wezemaal. Schepen van mobiliteit Carine Goris is tevreden met het nieuwe vervoersmiddel in Rotselaar: “Dankzij de komst van de Blue-bikes kan de openbaar vervoergebruiker nu ook vlot vanaf station Wezemaal tot op de eindbestemming raken. Met een tussenkomst van de gemeente Rotselaar en de Vlaamse Overheid betaalt een Blue-bikeabonnee in Rotselaar slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur.”

Met de acht deelfietsen stapt het gemeentebestuur van Rotselaar mee in het NMBS-project van Blue-bike. De gemeente investeert financieel mee in de installatie en de huur van de fietsen en zorgt voor een tussenkomst voor de gebruikersvergoeding. Inzetten op meer fietsmobiliteit past immers in het gemeentelijke beleidsplan waar het promoten van de fiets centraal staat.

blue bike

Lees meer over