Herstellingswerken op de Leuvensesteenweg

19 augustus 2020 | 08u40 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 24 augustus met herstellingswerken aan het beton op de Leuvensesteenweg (N2) in Kortenberg, tussen de Stationsstraat en de Prinsendreef. In beide rijrichtingen en ter hoogte van het middenvak worden een aantal betonplaten vernieuwd. De werken duren tot eind september.

Tijdens de werken blijven de Leuvensesteenweg en beide kruispunten met de Stationsstraat en de Prinsendreef steeds bereikbaar. Afhankelijk van de lengte van de werfzone wordt er met versmalde rijstroken of tijdelijke verkeerslichten gewerkt. Omdat de werken tijdens de volledige maand september lopen, wordt er aanzienlijke hinder verwacht

De betonplaten op de Leuvensesteenweg worden bewust uitgevoerd in beton in plaats van in asfalt. Na verloop van tijd ontstaat er beweging tussen betonplaten en rijstroken in asfaltverharding. Onder invloed van warm of koud weer reageren het beton en asfalt. Er kunnen dan uitstulpingen ontstaan waar het asfalt aansluit op de betonplaat. Dat leidt tot gevaarlijke situaties voor weggebruikers en veroorzaakt onnodige geluidsoverlast voor omwonenden.

Leuvensesteenweg steeds open voor verkeer, in beide rijrichtingen

Tijdens de werken blijven de Leuvensesteenweg en de kruispunten van de Stationsstraat en de Prinsendreef steeds open voor verkeer. Om veilig te kunnen werken, wordt er een rijstrook ingenomen. Afhankelijk van de lengte van de werfzone wordt er gewerkt met versmalde rijstroken of met tijdelijke verkeerslichten. Binnen de werfzone kunnen fietsers steeds gebruik maken van het fietspad. Waar nodig, wordt een fietscorridor ingesteld. Zo kunnen fietsers steeds veilig naast de werfzone fietsen. Omdat de werken tijdens de volledige maand september lopen, wordt er aanzienlijke hinder verwacht.

Parkeerverbod

Binnen de werfzone geldt er een parkeerverbod. Daardoor zijn sommige opritten tijdelijk niet toegankelijk. De aannemer van Wegen en Verkeer verwittigt buurtbewoners tijdig met een brief indien hun oprit binnen de werfzone valt.

Lees meer over