Winkeldieven gebruiken geweld in Aldi op Tiensesteenweg

De politie trof een lege vluchtauto aan
Op de Tiensesteenweg in de Bierbeekse deelgemeente Korbeek-Lo waren vanavond in de Aldi twee winkeldieven aanwezig die er niet voor terugschrokken om geweld te gebruiken. Ze vluchtten en verloren een pot tabak tijdens een schermutseling.

De winkeldiefstal met geweld deed zich rond 18 uur voor. Het duo ging de winkel binnen en gedroeg zich verdacht. Toen de twee langs de kassa wilden gaan zonder betalen, werden ze tegengehouden door een winkelbediende en een hulpvaardige klant die aanvoelden dat er iets niet klopte. Het kwam buiten tot een schermutseling tussen de twee dieven en de klant en de bediende. Hierbij verloren de verdachten een pot tabak die ze buit probeerden maken. De hulpvaardige klant, een vrouw, zou in het gezicht zijn gebeten. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Ze sloegen op de vlucht met een wagen met Duitse nummerplaat, maar ver raakten ze niet. Deze werd even verderop in de struiken aangetroffen nadat een alerte werknemer de twee had achtervolgd. Beide inzittenden waren ondertussen spoorloos verdwenen. "Het was niet duidelijk of het stelende duo nog meer buit had kunnen maken. We zijn op zoek naar de daders die bij deze winkeldiefstal geweld gebruikten om hun vlucht te vergemakkelijken", aldus Sarah Callewaert van het Leuvense parket.

Bierbeek krijgt allernieuwste ALDI

Lees meer over