Vrouw krijgt zeven jaar cel nadat ze ex het hoofd poogde in te slaan met een kasseisteen tijdens 'seksdate'

25 April 2023 | 14u26 | Gepost door redactie
Rechtbank Leuven

Saskia S. (24) uit Huldenberg toonde zich tijdens de relatie al extreem jaloers en nadat de relatie uitdoofde wilde ze wraak nemen. Ze bond haar ex geblinddoekt vast aan een boom. Hij verwachtte een seksdate, maar verloor bijna het leven.

Ze ging op de vorige zitting voor de vrijspraak, leek geen voorwaarden te aanvaarden kortom veel schuldbesef was er niet aanwezig. De procureur des konings vroeg voorheen zes jaar cel, de rechter vond dat niet streng genoeg en sprak zeven jaar cel uit, wisten ze bij HLN. Zeker omdat de waarheid volgens de rechter nog niet aan de oppervlakte was gekomen, hiertegen moet de samenleving beschermd worden, luidde het in het vonnis. Ze wilde na naar relatiebreuk wraak nemen.

Haar onmiddellijke aanhouding werd niet uitgesproken gezien ze aan gekend adres en vast werk heeft. Ze moet haar ex wel 11.000 euro schadevergoeding bezorgen.

Saskia S. (24) uit Huldenberg lokte drie jaar geleden haar ex naar het Alexianenpark, gelukkig nabij het UZ Leuven. Nadat hij tegen de boom was gebonden en weerloos was, werd hij getrakteerd op een klinker van 3,4 kilogram tegen het hoofd. Het gevolg? Een hevig bloedende wonde van net geen vijf centimeter. Hij haastte zich naar het ziekenhuis en daar werd de politie verwittigd.

Hij hield er een gapende wonde van 4,5 centimeter aan over, en bloedde hevig. Gelukkig had hij nog de reflex om als de wiedeweerga richting Gasthuisberg te lopen, het ziekenhuis waar ook zij wat later opdook. Net als de politie.

Lees meer over