Politie stelt twintig pv's op tijdens controleactie

Kogelwerende vesten
Woensdag vond tussen 14 uur en 22 uur een grote politieactie plaats op het grondgebied van de politiezone VoDi (Voer en Dijle). Er werden 114 voertuigen gecontroleerd en dit gespreid over de vier gemeenten van het grondgebied: Huldenberg, Oud-Heverlee, Bertem en Tervuren. Dat gebeurde op de Internationale Dag tegen Politiegeweld.

"Dit gebeurde zowel door statisch op een vaste locatie te controleren, als door dynamisch met politievoertuigen rond te rijden. Er namen 16 politiemannen en -vrouwen deel aan de actie, niet alleen van de interventiedienst, maar ook met ondersteuning van de verkeersdienst en de wijkdiensten. Met hun expertise op vlak van verkeer enerzijds en op vlak van terreinkennis en bijzondere gevoeligheden in de wijk anderzijds, werd gestreefd naar een maximaal resultaat", zegt hoofdinspecteur Filip Steppe.

Op die manier werden in totaal twintig pv's opgesteld. Eén bestuurder moest zijn auto ter plaatse achterlaten omdat hij deze bestuurde terwijl hij door de politierechter een verval van het recht tot sturen opgelegd had gekregen.

Lees meer over