Ontvoerde drugsdealer die dealde voor terminaal zieke moeder riskeert jaar cel met uitstel

rechtbank

De dader uit Bertem had vlakbij huis afgesproken met 'enkele klanten' voor een cannabisdeal. Het liep enorm fout en hij werd zelfs ontvoerd. Op het einde van de rit riskeert hij een jaar celstraf met uitstel op de Leuvense strafrechtbank.

Beklaagde Jonathan V. sprak via snapchat met enkele klanten af aan een voetbalveld in Bertem. Het betrof een deal van 200 euro, zo wisten ze hij HNB. Toen hij aankwam op zijn bromfiets, zag hij in de duisternis een man verschijnen. Hij kreeg een klap tegen het hoofd en een duo beschadigde zijn tweewieler door erop te stampen. De onbekenden sleurden de jongeman in hun witte bestelwagen. Hij kreeg de opdracht om geld af te halen. Ondertussen was de politie de ontvoerders op het spoor gekomen. De ontvoerders duwden prompt Jonathan V. uit het busje en verdwenen. De beklaagde was zo onder de indruk dat hij ter plaatse aan de politie toegaf al een jaar cannabis te telen en te verkopen. Bij de huiszoeking wees hij zijn kweekruimtes aan. Zelf gebruikt hij geen drugs, dat hebben drugstesten bevestigd.

Het geld dat hij aan zijn handeltje verdiende ging naar zijn terminaal zieke moeder. Zijn vader had het gezin verlaten na de scheiding en zou ook wat centen hebben meegenomen. Naarmate de tijd verliep werd de moeder terminaal ziek. Gezien zijn gunstig gerechtelijk verleden vroeg de procureur des koning een jaar gevangenisstraf en 8.000 euro boete, beiden met uitstel. De advocaat van de behulpzame dealer vroeg om een werkstraf, op die manier kan hij zijn mama blijven verzorgen.

Lees meer over