Leuvenaar en kompaan geven zich uit als politiemannen en bestelen en slaan 15-jarige jongen

Twee mannen aangehouden op verdenking van slagen en verwondingen
De politiezone Demerdal kreeg zaterdag omstreeks 18.40 uur een melding van feiten van afpersing die zich hadden voorgedaan op de Grote Markt in Diest.

Het slachtoffer, een 15-jarige jongen uit Diest, was aan het fietsen in het centrum van Diest toen hij werd tegengehouden door twee mannen. De twee mannen maakten zich kenbaar als politie en vroegen hem om zijn portefeuille, gsm-toestel en opbergdoos met oortjes af te geven. De verdachten namen het geld uit zijn portefeuille, de portefeuille en het gsm-toestel kreeg het slachtoffer terug.

Vervolgens werd hij gedwongen om naar de bank te gaan om geld af te halen, hetgeen om technische redenen niet lukte. Het slachtoffer kreeg verschillende slagen in het gezicht. Het slachtoffer kon ontsnappen aan zijn belagers en verwittigde de politie bij zijn thuiskomst.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie een melding van twee mannen die zich verdacht gedroegen in het ziekenhuis van Diest. Zij droegen beiden een doktersjas. Een van hen was ook drager van een rode pet, een detail dat ook voorkwam in de persoonsbeschrijving die het minderjarige slachtoffer gaf. Beide verdachten werden in het ziekenhuis gearresteerd.

Tijdens de fouillering kon men de gestolen geldsom en een opbergdoos voor oortjes, die voldeed aan de beschrijving van het slachtoffer, aantreffen. De verdachten zijn een 23-jarige man uit Leuven en een 24-jarige man zonder wettelijke verblijfplaats in België. Tijdens hun verhoor gaven ze de diefstal van de doktersjassen toe. Ze beweerden zich niets te herinneren van de feiten van afpersing.

Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor afpersing en diefstal. Beide verdachten werden aangehouden en dienen vrijdag voor de raadkamer te verschijnen. Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over