Duatleet Seppe Odeyn noteert de beste tijd in de Container Cup

Seppe Odeyn voor zijn intrede in de Container Cup

Duatleet Seppe Odeyn (35) nam met vrucht deel aan de Container Cup op tv-zender Play Vier. De Beer van Wijgmaal versloeg met amper twee seconden triatleet Jelle Geens. Zo beslechtte hij het duel tussen de duatlon- en de triatlonsport in het voordeel van de variant waarbij het zwemmen afwezig blijft. Hij deed dat trouwens in een tijd van 8 minuten en 35 seconden, waardoor hij voorlopig aan de leiding staat. Een topprestatie.

Odeyn stelde in geen enkele discipline teleur en haalde topprestaties in het lopen en fietsen. "Ik had er goed op geoefend, vooral op die monkey bars (een klimrek met een ladder bovenaan, je moet je van de ene naar de andere sport zwieren met de armen). Ik wist heel goed wat ik er zelf van verwachtte en heb mijn eigen doelen behaald. Ik had wel niet verwacht dat de combinatie van indoorroeien en monkey bars mijn voorarmen volledig zouden verzuren. Voor het schieten was ik bij triatleet Geert Janssens, die instructeur bij de politie is, ten rade gegaan. Ik wist zo waarop ik moest letten. Van mezelf uit kan ik mijn hartslag ook snel laten zakken, dat was zeker een voordeel. Het was een half uur in die container doorbrengen en alles geven. Het schieten was ook het plezantste onderdeel van het hele programma”, aldus Odeyn, die zaterdag in het eigen deel zal nemen aan de 'BMX Pumptrackrace'.

“Het was sowieso de bedoeling dat er een duel tussen een duatleet en een triatleet zou plaatsvinden", zegt Odeyn. "Jelle Geens doet het op mondiaal vlak goed als triatleet. Maar mijn erelijst kenden ze blijkbaar ook uitvoerig. Ik nam deel in mijn wedstrijdoutfit. Ik kom niet zoveel op nationale televisie, dus het leek me gepast om zo mijn trouwe sponsors te danken”, vertelde de van origine Wijgmaalnaar die al verschillende jaren in Herent woont. “Ik wist op voorhand dat Wesley Sonck en Pedro Elias een bepaalde stijl van commentaar hanteerden waar je ietwat op de korrel wordt genomen, maar qua prestatie heb ik me allesbehalve belachelijk gemaakt. Ik was ook blij met de zege als duatleet tegen een triatleet. Ik denk trouwens dat het die commentatoren wel helpt om vrijer te praten wetende dat ze nadien de atleten in kwestie niet tegen het lijf lopen.”

Lees meer over