Bijbelpodcast gaat Jeroen Meus achterna

Dagelijkse Post de podcast over het geloof in Kortenberg, Herent en Kampenhout

Het team van de parochiefederaties Kortenberg, Herent en Kampenhout is gestart met Dagelijkse Post. Een vette knipoog naar het kookprogramma Dagelijkse Kost met Leuvenaar Jeroen Meus. Dagelijkse Post is een podcast van tussen de zestig en negentig seconden waarin enkele verzen uit de bijbel met korte toelichting en een vraag worden behandeld.

De katholieke kerk uit het streek van Herent, Kortenberg en Kampenhout wil virtueel een stapje dichterbij zijn parochianen komen. Na een succesvolle proefperiode is besloten om met Dagelijkse Post door te zetten. Gemiddeld kijken en luisteren er iets meer dan 150 mensen via Facebook en YouTube naar de korte en snelle boodschappen en het team verwacht dat daar nog wat bezoekers bij zullen komen via Instagram en Tiktok.

“Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd om de Bijbel te lezen en deze wordt vaak ook als heel moeilijk ervaren. Daarom gebruiken wij teksten uit De Bijbel In Gewone Taal van het Nederlands/Vlaams Bijbelgenootschap, waarvan we toestemming hebben gekregen om deze te citeren. We putten soms tekstuele ideeën uit dit dagboek, maar bewerken die tot de dagelijkse en lokale actualiteit”, wist pastoraal coördinator Chantal Lemmens waarmee ze onderstreept dat het initiatief een behoefte invult.

De korte berichtjes bestaan uit enkele verzen uit de Bijbel, een korte uitleg daarover en een korte ‘vraag van de dag’. De berichten verschijnen meestal op alle vijf werkdagen, maar niet in het weekend.

“Dan kunnen de mensen immers naar één van onze kerken op zaterdag of zondag om Woord en uitleg tot zich te nemen. Eenmaal per week zal het parochieblad Kerk en Leven een podcasttekst publiceren, zodat degenen die geen computer hebben of geen sociale media gebruiken de boodschappen alsnog kunnen lezen. Het pastoraal team was eerder initiatiefnemer van het Café De Liefde. Dat is het maandelijks trefpunt in Meerbeek voor parochianen uit de streek.

Lees meer over