18-jarige chauffeur onder invloed van drugs en zijn minderjarige vrienden crashen nadat ze alcoholcontrole ontwijken

PZ Herko

Een 18-jarige bestuurder heeft voorbije nacht na een achtervolging een grote puinhoop veroorzaakt een voortuin in Veltem-Beisem. De jongeman was kort voordien aan een alcoholcontrole in Everberg ontsnapt, waarna de politie de achtervolging inzette. Na de crash in de voortuin vluchtte de bestuurder. Hij kon gevat worden aan het station van Veltem. Hij bleek onder invloed van drugs en vervoerde drie 17-jarige vrienden.

De politiecontrole in kwestie richtte zich op alcohol en drugs en vond plaats in de Hollestraat in Everberg. Iets na middernacht maakte de auto, waarvan sprake, rechtsomkeer waarna de agenten er achterna gingen. De chauffeur vloog aan hoge snelheid door onder meer de Dorpsstraat in Meerbeek. Op het kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Graafschaplaan in Veltem-Beisem ging het vluchtplan in rook op. De bestuurder miste zijn bocht compleet en reed door een tuinhaag, om daarna tegen de gevel van een woning te knallen. Deze vertoonde na de impact flink wat barsten maar moest niet gestut worden. Door deze knal iets na middernacht werden flink wat buurtbewoners uit hun slaap gehaald. Daarop reed de chauffeur achteruit om met gierende banden verder te vluchten. Door de grote schade was de auto niet meer rijvaardig.

In de auto zelf bevonden zich vier jongeren, drie van 17 jaar en een 18-jarige bestuurder. Die laatste bleek onder invloed van drugs. Er werd een proces-verbaal opgesteld en de jongeren werden thuis afgezet door de politie of werden opgehaald op het politiecommissariaat.

Lees meer over