Suikerrock strikt Zucchero; ook Kelis en Emma Bale op openingsdag

1 juni 2022 | 12u48 | Gepost door rik.poulman@te…
Zucchero (Beeld: Suikerrock)

De programmatie Suikerrock 2022 is ongeveer rond. “Zucchero (Sugar Fonaciari) komt naar Suikerrock 2022 aan de Tiense Suikerraffinaderij! Da’s wel heel veel suiker in één zin, maar het is net daarom zeer toepasselijk dat de Italiaanse superster ons nieuwe festivalterrein komt inzegenen op donderdag 28 juli”, glundert organisator Walter Kestens.

Kestens: “En hij komt niet alleen. Ook de Amerikaanse r&b coryfee Kelis en de Belgische popgrootheid Emma Bale zorgen ervoor dat het laatste weekend van juli reeds start op donderdag. Tel daarbij nog een party (en afterparty) met o.a. Discobaar A Moeder en TLP a.k.a. Troubleman, en het is duidelijk dat je donderdag 28 juli met een dikke rode stift moet aanvinken!”

Zucchero (Italiaans voor suiker) kreeg zijn bijnaam van een lerares -eigenlijk heet hij gewoon Adelmo Fornaciari- en is die later gewoon blijven gebruiken. Iemand met een gigantisch palmares en een zinderende live reputatie. Dankzij het album ‘Blue's’ uit 1987 werd Zucchero een Italiaanse superster in zijn vaderland. Vooral zijn volgend album ‘Oro Incenso e Birra’ katapulteerde hem naar internationaal naar ongekende hoogtes. Een samenwerking met Eric Clapton resulteerde in een slordige 8 miljoen verkochte stuks Later werkte hij ook samen met Bryan Adams, the Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Ray Charles, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, en Sting. Zijn passage in Tienen maakt deel uit van een geplande tour die startte in april.

Lees verder onder de foto
Kelis
Kelis (Beeld: Suikerrock)

Kelis Rogers toerde in alle uithoeken van de wereld, stond op de grootste festival en deelde het podium met 's werelds topartiesten. Ze is ook te horen op nummers van o.a. N.E.R.D., P. Diddy, Busta Rhymes, Outkast, Disclosure en uiteraard ook haar ex Nas.

Naast haar carrière in de muziek is Kelis ook een door ‘Le Cordon Bleu’ opgeleide chef-kok met meerdere kookspecials op televisie. Ze heeft een debuutkookboek ‘My Life on a Plate’, is eigenaar van een boerderij en een ontluikende ondernemer met ‘Bounty & Full’, haar lijn van gastronomische sauzen.

Lees verder onder de foto
Emma Bale
Emma Bale (Beeld: Suikerrock)

In 2016 stond Emma Bale voor de eerste keer op de Suikerrock planken, net voor haar 17de verjaardag. Op dat moment had ze al drie grote hits gescoord: ‘All I Want’, ‘Fortune Cookie’ (met Milow) en ‘Run’ dat in de radio edit van Lost Frequencies goed was voor miljoenen streams.

In de jaren nadien ontpopte ze zich van singer-songwriter tot popprinses, met single pareltjes als ‘Cut loose’ en ‘Curaçao’. Het duurde echter nog tot 2021 (corona weet je wel…) voor haar debuutplaat ‘Retrospect’ verscheen. Daarop laat ze horen dat haar mengeling van pop, r&b en elektronica helemaal op punt staat, en dat ze klaar is om in de voetsporen te treden van popiconen zoals Ellie Goulding en Dua Lipa. Op donderdag 28 juli staat Emma Bale 2.0  op Suikerrock, ditmaal net voor haar 23ste verjaardag.

Tickets voor het festival kan je bestellen via https://suikerrock.tickoweb.be/selection.

Lees meer over