Politie controleerde zwaar vervoer in Boutersem en Lubbeek: boetes van 1000 euro

Controle zwaar vervoer foto © politie

Verkeersveiligheid is een absolute prioriteit binnen de politiezone Bierbeek-Boutersem-Holsbeek-Lubeek. Naast de aanpak van overdreven snelheid, acties tegen alcohol en drugs en aandacht voor verkeersonveilige situaties zet de politie ook in op de controle van zwaar vervoer, met heel wat boetes tot gevolg.

De lokale politie Lubbeek hield zopas in samenwerking met de collega's van de wegpolitie Vlaams-Brabant de eerste actie zwaar vervoer van 2022 op het grondgebied van de politiezone.. Dispositieven werden opgesteld op de Leuvensesteenweg in Boutersem en langs de Diestsesteenweg in Lubbeek.

In het totaal werden 30 vrachtwagens van meer dan 3,5 ton gecontroleerd.  Alle bestuurders werden onderworpen aan een ademtest: deze resulteerden allemaal 'safe'. Er werden geen inbreuken vastgesteld inzake rij- en rusttijden.

Toch werden een aantal inbreuken vastgesteld: een kind bij een passagier op de schoot, vervallen keuring van aanhangwagen, niet beschikken over een vervoersvergunning, ladingzekering niet in orde, lading niet afgedekt, en niet beschikken over een geldige vrachtbrief. Eén vrachtwagenbestuurder kwam uit een straat met tonnagebeperking. Voor al deze overtredingen werd een onmiddellijke boete van 1000 euro geïnd.

Lees meer over