Juwelier Thijs werd bestolen en voelt zich vooral onnozel: "Had ik het gezien, ik had ze in de sluis opgesloten"

Juwelier
Juwelier Thijs Van Goidsenhoven (39) uit Boutersem is vooral boos op zichzelf nadat hij zich gisteren, donderdag 17 februari, liet bestelen door twee vrouwen en een man. "Ik vertrouwde het trio al niet toen ze binnen kwamen maar toen ik voor een andere klant even naar het bureau achteraan moest gaan, sloegen ze hun slag. Dit wordt een maand werken om het verlies goed te maken. Ze gingen aan de haal met drie halssnoeren met een verkoopswaarde van zo'n 15.000 euro." Thijs plaatste de beelden van de camera's in zijn winkel zelf online. 

Thijs zijn zaak De Juwelier langs de Leuvensesteenweg in Boutersem, kreeg dondernamiddag rond 15.30 uur drie klanten over de vloer. "Pas toen ze binnen waren had ik door dat het om drie man ging, ik was ook nog bezig met een andere klant. Ik vertrouwde ze van bij het begin niet en hield ze nauwer in de gaten dan anderen. Toen ik even naar achter moest voor een andere klant zagen ze hun kans schoon", klinkt het.

"Op de camerabeelden is te zien hoe één van de vrouwen drie halssnoeren uit de vitrine haalt. Toen ik achteraan was, keek ik wel naar de beelden van de camera's die in de zaak hangen maar ze hadden zich tegen dan verspreid over de volledige winkel en je kan natuurlijk niet naar alle beelden tegelijk kijken. Toen ik weer in de winkel was, vroegen ze de prijs van een item in de vitrine maar dat was een nepjuweel dat dient als reclame voor het opkopen van oud goud. Daarna verlieten ze de zaak en pas later kreeg ik in de gaten dat ze me bestolen hadden. Achteraf bleek ook dat de ene vrouw, die zogenaamd zwanger was, dat niet echt was en het veinsde want een zwangere vrouw wantrouw je misschien net iets minder."

De zaakvoerder is alvast zeker dat de daders geen amateurs waren. "Ze wisten goed wat ze deden, dit was niet hun eerste diefstal. Ik hoor van experten dat wanneer dergelijke dieven binnen geraken in je zaak je bijna zeker bestolen zal worden."

Anderzijds is Thijs blij dat het bij de diefstal bleef. "Ze hadden ook een pistool tegen mijn hoofd kunnen plaatsen of agressief uit de hoek komen. Ik voel me in elk geval niet onveilig nu maar wel onnozel. Het is jammer dat ik de diefstal niet zag op de monitor want dan had ik hen in de sluis, zeg maar de ruimte tussen de eerste uitgangsdeur en de effectieve, kunnen opsluiten."

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Overval juwelier
Overval juwelier
Overval juwelier

Lees meer over