Drugskoerier gevat na kilometerslange achtervolging doorheen Leuven en Rotselaar

De Bert Leysenlaan in Wezemaal

De politie kreeg donderdagavond rond 18.30 uur een drugkoerier te pakken in Wezemaal. De achtervolging begon in Leuven en eindigde een tiental kilometer verder in Wezemaal, waar de verdachte zijn auto had achtergelaten en te voet op de vlucht was geslagen. Hij kon enkele minuten later ingerekend worden.

Donderdagavond omstreeks 18 uur wilde de politie overgaan tot controle van een verdacht voertuig. Toen de autobestuurder de politie opmerkte, versnelde hij met zijn voertuig om zo van de politie weg te vluchten. De dader reed via de Aarschotsesteenweg in Wilsele-Putkapel in de richting van Gelrode.

Een getuige zag hoe een handvol combi’s de wagen van de drugskoerier achterna zat op het rond punt van de Stationsstraat met de Aarschotsesteenweg (N19) in Rotselaar. De chauffeur bleef deze steenweg even volgen en dook dan pardoes de Olivierstraat in Wezemaal in. Daar liet hij zijn auto achter om te voet verder te vluchten. Finaal werd hij enkele straten verder in de Bert Leysenlaan in Wezemaal, op de grens met Gelrode, gevat.

Onmiddellijk na de interceptie vond de politie 11 pakketjes cocaïne, met een totaal gewicht van 8,36 gram, langsheen de vluchtroute. In zijn verhoor gaf de 20-jarige man uit Brussel toe dat hij zich tijdens zijn vlucht ontdaan had van de drugs door deze uit het raam te gooien. De twintiger werd onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Hij zal zich in augustus moeten verantwoorden voor de rechter.

Lees meer over