Delhaize en Albert Heijn roepen borreldips met pesto terug

Kaas & pestodip 90 gram, het huismerk van Delhaize

Klanten met pinda-allergie die winkelen in Delhaize en Albert Heijn zouden best geen borreldips met pesto kopen. Beide supermarktketens roepen verschillende borreldips met pesto terug omdat de producten mogelijk pinda’s bevatten terwijl dat niet vermeld staat op de verpakking. Klanten met een allergie voor pinda’s worden verzocht om de producten te mijden en ze naar de winkel terug te brengen.

Bij Albert Heijn waren drie producten van het huismerk betrokken, verkocht tot en met 21 februari, vernamen we bij Belga. Het gaat om AH trio saus (honing-mosterdsaus, tartaarsaus en pestomayonaise) ten minste houdbaar tot 10-03-2023, AH spread en dips groene pesto (ten minste houdbaar tot 10-03-2023) en AH hummus pesto (ten minste houdbaar tot 09-03-2023). De klanten werd gevraagd om de bewuste producten terugbrengen, zodat ze het aankoopbedrag vergoed krijgen. Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met het contactpunt via 0800/777 05.

Ondertussen heeft Delhaize elk betrokken product al uit de winkel verwijderd en de controles nog verstrengd. De keten vraagt haar klanten die allergisch zijn voor pinda’s om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt. Consumenten die niet allergisch zijn voor pinda’s kunnen de dip zonder risico consumeren. Wie vragen heeft kan terecht bij de klantendienst op het gratis nummer 0800/95 713.

Lees meer over