Buurtbewoners dienen bezwaar in tegen komst Albert Heijn in Leuven: "Dit is jammer genoeg schering en inslag"

Albert Heijn
Een maand geleden meldden we al dat Albert Heijn Leuven met stip op nummer 1 had gezet als favoriete locatie, maar dat de komst van de winkel nog niet in kannen en kruiken was. Ondertussen is er een nieuw obstakel opgedoken: twee buurtbewoners hebben beroep aangetekend tegen de komst van de Nederlandse supermarktketen in de voormalige C&A op de Bondgenotenlaan in Leuven.

"Twee buren hebben een beroepschrift aangetekend bij de provincie Vlaams-Brabant. Zij stellen zich de vraag of er nog een supermarkt moet bijgebouwd worden in Leuven. Het dossier ligt nu dus bij de provincie. Binnen enkele maanden zou er opheldering moeten komen", bevestigt Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn. "Dat is iets wat we doorheen het hele land zien: mensen die beroep of bezwaar aantekenen omdat een supermarkt in hun leefomgeving zou komen. Het is werkelijk schering en inslag", aldus nog Maes.

Nochtans is Leuven een heel gewenste locatie voor Albert Heijn. "Wij hebben interesse getoond in zowat elke mogelijke locatie in de binnenstad. De meest vergevorderde piste is momenteel die van de oude C&A op de Bondgenotenlaan, maar dat is nog helemaal niet definitief. De onderhandelingen in het Leuvense verlopen altijd wat moeilijk. In Herent zijn ze ook op het laatste moment afgesprongen, dus wij kunnen pas victorie kraaien nadat de vergunningen zijn afgeleverd. Maar ik moet zeggen: Leuven staat met stip op nummer 1 wat onze lijst met favoriete locaties betreft", vertelde Maes hierover een maand geleden.

Van 2015 tot 2017 was er al een supermarkt van Albert Heijn aan het Engels plein, maar die moest sluiten door de fusie tussen Ahold en Delhaize. Dat besliste de Belgische Mededingingsautoriteit.

Lees meer over