Renovatie ontmoetingscentrum Linden op schema

23 september 2022 | 11u01 | Gepost door annpeeters
oc Linden
De gemeente Lubbeek voorziet deze legislatuur geld om alle parochiale zalen te renoveren. Het gaat hierbij telkens om 250 000 euro voor de zalen in Pellenberg, Linden en Lubbeek Sint-Bernard. Voor de kleinere ontmoetingszaal “De Schuur” in Lubbeek Sint-Martinus wordt 150 000 euro voorzien.

Schepen van Cultuur Hugo Simoens (CD&V): “Een bloeiend verenigingsleven is de beste garantie op een dorp waar mensen elkaar kennen en voor elkaar in de weer zijn. Daarom helpen we de parochiale verenigingen een handje om hun infrastructuur op te knappen.”

De parochiezaal van Pellenberg was begin dit jaar de eerste die feestelijk geopend werd. In Linden zijn de werken ondertussen al aardig gevorderd. Het dak werd reeds vernieuwd en er werd ook een nieuwe keuken geïnstalleerd. De grote werken worden nu even stil gelegd, zodat de verhuur aan particulieren en vooral de verenigingen weer kan doorgaan tijdens het drukke activiteitenseizoen. De kleinere werken aan de brandveiligheid vinden wel nog plaats de komende maanden, maar de werken aan de riolering en de nieuwe waterput zullen volgende zomer uitgevoerd worden. 

“We kijken er al naar uit om ook deze realisatie met een glaasje en een hapje te openen. Hopelijk inspireren deze projecten ook de twee laatste zalen om snel werk te maken van hun project. Als gemeente staan wij immers klaar om hen te steunen en zo ook ons ongelooflijk gezellige Lubbeekse verenigingsleven de wind in de zeilen te geven.”

De gemeente investeert telkens 250 000 euro voor de zalen in Pellenberg, Linden en Lubbeek Sint-Bernard. Voor de kleinere ontmoetingszaal “De Schuur” in Lubbeek Sint-Martinus wordt 150 000 euro voorzien.
  

Lees meer over