Multifunctioneel kunstgrasveld Linden bijna klaar

3 september 2021 | 14u23 | Gepost door annpeeters
kunstgrasveld
Het multifunctioneel kunstgrasveld van Linden zal vanaf dit weekend bespeelbaar zijn. De aanleg van een tweede multifunctioneel kunstgrasveld in Lubbeek is ondertussen ook van start gegaan.

Het gemeentebestuur gelooft in de meerwaarde van multifunctionele kunstgrasvelden en was daarom bereid deze investering te doen: ze zijn steeds bespeelbaar, hebben constant een hoge kwaliteit en vergen minder onderhoud dan een natuurgrasveld. Voor de aanleg werd er dan ook gekozen voor kurkkorrels omwille van de duurzaamheid en voor het natuurlijke speelgevoel.

“Extra aandachtspunt bij de aanleg van deze velden is de toegankelijkheid voor minder mobielen en voor kinderwagens, ook zal de kantine eindelijk toegankelijk worden via de lift”, aldus schepen van sport, Geert Bovyn. De velden zijn multifunctioneel en kunnen dan ook maximaal benut en bespeeld worden tot 60 speeluren per week. Dit totaal project van om en bij 1.700.000 euro, kon deels gerealiseerd worden met subsidies van Vlaams minister voor sport, Ben Weyts, voor het bedrag van 180.290 euro.

Burgemeester Theo Francken: “Voetbalploeg VK Linden is al jaren vragende partij voor een multifunctioneel kunstgrasveld en nu gaat die wens in vervulling. Naast VK Linden zijn er nog tal van andere verenigingen en actoren zoals de (gemeente)scholen, sportdienst en jeugddienst die van het terrein gebruik kunnen maken. Daartoe nam de gemeenteraad afgelopen dinsdag de nieuwe huurovereenkomst tussen VK Linden en het gemeentebestuur aan.” Hoewel er nog een aantal zaken in de omgeving moeten afgewerkt worden, is het veld reeds bespeelbaar en kan de eerste kunstgraswedstrijd van VK Linden tegen FC Melsbroek worden afgetrapt. Burgemeester Theo Francken en schepen van sport, Geert Bovyn, geven de officiële aftrap om 20u op zaterdag 4 september 2021.

linden
Foto: gemeente Lubbeek
linden

Lees meer over