Lubbeek zoekt creatief talent

8 augustus 2022 | 10u41 | Gepost door annpeeters
street art

Elektriciteitskastjes zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar vaak vervuilen ze het straatbeeld en trekken ze vandalisme aan. Om een nieuw leven te geven aan deze lelijke objecten en hen te voorzien van een nieuw kleurrijk jasje is er Tour Elentrik. Dit is een street art project, opgestart door Treepack, waarbij oude en grijze nutsvoorzieningskasten worden opgewaardeerd met een laagje kunst. Nu gaat ook de gemeente Lubbeek meestappen in dit project.

“Cultuur verbindt mensen en prikkelt hun verbeelding. En dat is ook exact wat we met ons street art project in Lubbeek willen doen. Door onze inwoners in contact te brengen met kunst in de openbare ruimte willen we hen verrassen en laten nadenken, dromen of gewoon genieten”, zegt Lubbeeks schepen van Cultuur Hugo Simoens (CD&V).

Om dit te realiseren is de gemeente Lubbeek op zoek naar artistiek talent in de vorm van amateurkunstenaars of lokale creatievelingen die zich kandidaat stellen om een ontwerp aan te brengen op een nutsvoorzieningskast. Iedereen met aanleg voor creativiteit is welkom.

“Niet alleen het eindresultaat biedt een grote meerwaarde voor de Lubeek, maar ook het participatief voortraject is voor ons een grote meerwaarde. We geven enkele Lubbekenaren de kans om van professionals te leren en samen aan een groter artistiek geheel te werken. Het gevolg is een interessante artistieke wisselwerking. En zo maken onze eigen inwoners onze gemeente net een tikkeltje kleurrijker , aldus Hugo Simoens.

Veel goesting, maar weinig of geen ervaring? Op zaterdag 17 september voorziet de gemeente een workshop, waarin ze de basistechnieken uitleggen en tips & tricks geven om direct aan de slag te kunnen.

Inschrijven kan tot 29 augustus 2022 via cultuur@lubbeek.be met je naam, motivatie, e-mail en telefoonnummer.

Als kers op de taart zal er ook  een wandelroute gemaakt worden die je zal leiden langs alle kunstwerken in alle deelgemeentes van Lubbeek.

Lees meer over