Gratis mondmaskers vanaf dinsdag beschikbaar in de Lubbeekse apotheken

25 mei 2020 | 16u41 | Gepost door redactie
Interleuven en Haviland organiseren groepsaankoop van mondmaskers
In de gemeente Lubbeek kunnen de inwoners vanaf dinsdag 26 mei 2020 een mondmasker en twee extra filters ophalen bij de apothekers. Ook kinderen jonger dan 12 jaar krijgen een mondmasker.
Het bericht Gratis mondmaskers vanaf dinsdag beschikbaar in de Lubbeekse apotheken verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Het welzijn van onze inwoners is voor het gemeentebestuur een absolute topprioriteit. Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, pikken we stap voor stap de draad van ons sociale leven weer op, zij het nog steeds beperkt én met extra beschermingsmaatregelen. Mondmaskers zullen de komende tijd niet weg te denken zijn uit het straatbeeld. Ze worden beschouwd als een essentieel element in de bescherming van elkaars gezondheid en het verder blijven indammen van het coronavirus. Op het openbaar vervoer is het dragen van een masker verplicht en in de winkel wordt het sterk aangeraden”, zegt Lubbeeks burgemeester Theo Francken.

Het gemeentebestuur van Lubbeek stelt daarom aan alle inwoners van de gemeente, groot en klein, een gratis herbruikbaar mondmasker ter beschikking. Deze mondmaskers zijn vanaf dinsdag 26 mei 2020 beschikbaar bij de apothekers op het grondgebied van onze gemeente.

  • Er is één mondmasker beschikbaar per persoon, ook voor kinderen onder de 12 jaar.
  • Bij elk mondmasker worden twee extra filters
  • De mondmaskers zijn gratis af te halen bij een apotheek in Lubbeek op vertoon van identiteitskaart of kids-ID.
  • Eén persoon per gezin kan alle mondmaskers voor de gezinsleden ophalen op vertoon van al de identiteitskaarten en kids-IDs.
  • Het mondmasker afhalen voor een derde persoon kan, zij het steeds op vertoon van de identiteitskaart van de persoon voor wie het masker bedoeld is.
  • Voor senioren en/of personen met ernstige mobiliteitsproblemen kan het mondmasker door de vrijwilligers van ‘Lubbeek Helpt!’ thuis geleverd worden. Gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen op het nummer 016 47 97 07 en hou je rijksregisternummer bij de hand.

“Het is erg mooi om te zien hoe in crisistijden verschillende inwoners van onze gemeente samenwerken om deze actie goed te laten verlopen. Het gemeentebestuur heeft geïnvesteerd in de mondmaskers, het gemeentepersoneel zorgt samen met de apothekers voor de verdeling en de vrijwilligers van Lubbeek Helpt! zorgen dat iedereen deze informatie krijgt en dat niemand in de kou blijft staan.”

Het bericht Gratis mondmaskers vanaf dinsdag beschikbaar in de Lubbeekse apotheken verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over