Eind september beginnen de metselwerken aan de Kasteelschool

14 september 2023 | 10u30 | Gepost door annpeeters
De werken aan de Pellenbergse school zitten op schema. Eind september starten de metserwerken.

"De grote kraan staat er en is gekeurd, de funderingen steken bijna volledig en eind september kan het metselwerk starten. De bouw van het nieuwe schoolgebouw loopt volgens schema", zegt burgemeester Theo Francken (N-VA). 

Op 12 juni zijn de voorbereidende werken voor de bouw en verbouwing van de nieuwe school gestart.  "Pellenberg wacht al meer dan 20 jaar op een nieuw schoolgebouw. Nu is het tijd voor het echte werk. De aanbouwsels van het kasteel werden gesloopt. De bouw van de nieuwe school kan van start gaan", zegt Schepen van Onderwijs An Wouters (N-VA) die van bij haar aantrede als schepen haar tanden in het dossier zette. 

Als alles goed verloopt, zal de school vanop het Dorpsplein kunnen verhuizen naar kasteel de Maurissens tegen september 2025. Hier meer over het ontwerp.

Dorpsplein

Er wordt ook al nagedacht over de nieuwe invulling van het Dorpsplein. Binnenkort schrijft het schepencollege de opdracht uit voor de heraanleg van het plein, na verhuis van de school. Dit zal in samenspraak met de Pellenbergenaar gebeuren. 

Er wordt weldra ook een aanvraag ingediend voor een horeca- en handelszaak op het plein, die zal gelegen zijn naast jeugdhuis De Kluster. 

Lees meer over