Zwerfkat in Leuven is bestolen

3 April 2020 | 18u58 | Gepost door redactie
Zwerfkat in Leuven is bestolen
Zwerfkat in Leuven, de organisatie die zich ontfermt over zwerfkatten, plaatst aan het onthaal van diverse supermarkten spaarpotten, waar klanten wat kleingeld in kunnen deponeren. Eén van hun potten is gestolen.
Het bericht Zwerfkat in Leuven is bestolen verscheen eerst op Leuven Actueel.

“ZiL kreeg vandaag bericht van de politie, dat zij een interventie hadden moeten doen in een supermarkt in Kessel-Lo (Carrefour express, Diestsesteenweg). Onze spaarpot, die voor 3/4de gevuld was, werd er gestolen. Zo een grote spaarpot voor 3/4 gevuld is al snel tussen de 100 en de 150 euro waard”, zegt ZiL-voorzitter Sabine Bovend’aerde.

“De nobele onbekende staat alvast wel op de camerabeelden dus we hopen dat de politie de dader nog kan vatten en dat die de gepaste straf krijgt. We begrijpen dat iedereen het in deze tijden extra moeilijk heeft, maar in godsnaam, wij zijn vrijwilligers, wij hebben als asiel momenteel ook geen inkomsten. Dit komt dus heel hard aan bij ons”, besluit voorzitter Sabine Bovend’aerde.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke pot gestolen wordt, bij Aveve in de Diestsestraat verdween eerder ook al een spaarpot. “We hebben zelfs één winkel die sloot zonder dat we het wisten en de uitbater laat niets meer van zich horen, ook daar zijn we de inhoud van de spaarpot kwijt. Zeer jammer is dat.”

Het bericht Zwerfkat in Leuven is bestolen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over