Zesdejaars van het Sint-Albertus College Haasrode winnen wiskundewedstrijd

28 April 2020 | 11u55 | Gepost door redactie
Zesdejaars van het Sint-Albertus College Haasrode winnen wiskundewedstrijd
Maandag 27 april 2020 werd de winnaar bekend gemaakt van de finale van de Wiskunnend Wiske Wedstrijd, de wiskundewedstrijd van de Vrije Universiteit Brussel ter ere van Pi-dag, 14 maart. Hieraan nemen jaarlijks scholieren uit het vijfde en zesde jaar secundair uit alle hoeken van Vlaanderen deel.
Het bericht Zesdejaars van het Sint-Albertus College Haasrode winnen wiskundewedstrijd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het team Pietaagooras Pansies, bestaande uit zesdejaars van het Sint-Albertus College Haasrode uit Heverlee haalde het met ongelooflijke 49/50 punten van het team Salco Sisters (and bros), de vijfdejaars van hetzelfde college, die met 37,5/50 een verdiende tweede plaats veroverden. De derde plaats ging naar de Big Brains, de vijfdejaars wetenschappen-wiskunde en latijn-wiskunde van het Koninklijk Atheneum Halle, met 36,5/50.

Voor het eerst online
Door de coronacrisis ging de wedstrijd voor het eerst digitaal door en bleven de jongeren op hun scholen en gingen daar met de opdrachten aan de slag. De trofee zou bij opening van de scholen ter plaatse worden overhandigd, maar vond, gezien de verlenging van de maatregelen ook nu digitaal plaats: Ingrid Daubechies declareerde vanuit haar tuin in North Carolina, USA, de winnaars.

Het Sint-Albertus College Haasrode van Heverlee doet duidelijk wiskunde in het drinkwater van hun leerlingen. Niet alleen bezetten de teams uit Heverlee dit jaar de eerste en de tweede plaats van de wedstrijdfinale, de 6de en 5de jaars van het College waren ook verleden jaar en het jaar ervoor al de winnaars. Waarmee niet gezegd is dat ze geen vette kluif hadden aan de vijfdejaars van het Koninklijk Atheneum Halle.

Wiskunnend Wiske
Wiskunnend Wiske is het geesteskind van de wereldberoemde natuur- en wiskundige Ingrid Daubechies. Met de wedstrijd wil ze jongeren laten kennismaken met het plezier dat in wiskunde schuilt. Scholieren uit het vijfde en zesde secundair uit scholen uit het hele land namen aan de wedstrijd deel.

Het bericht Zesdejaars van het Sint-Albertus College Haasrode winnen wiskundewedstrijd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over