Vzw Zwerfkat in Le(u)ven organiseert boekvoorstelling

20 november 2019 | 13u47 | Gepost door redactie
Vzw Zwerfkat in Le(u)ven organiseert boekvoorstelling
Op 21 november komt Rutger Lazou zijn nieuwe boek 'De toekomst van de kat' voorstellen in de Romaanse Poort (Auditorium A06) in Leuven. Na de boekvoorstelling is er mogelijkheid om zijn boek te kopen en te laten signeren.
Het bericht Vzw Zwerfkat in Le(u)ven organiseert boekvoorstelling verscheen eerst op Leuven Actueel.

In zijn boek wil Lazou de lezer aanzetten tot reflectie over de toekomst van de kat. Het houden van katten brengt een aantal vragen/problemen met zich mee: volle asielen, zwerfkatten in nood, overlast voor mensen, de kweek van raskatten, de impact van de petfoodindustrie en het jaaggedrag van katten dat, althans volgens ecologen, leidt tot een verminderde biodiversiteit (en misschien ook de rechten van prooidieren schendt). Daartegenover staat de relatie tussen mens en kat, die voor beide partijen heel waardevol is. Dit alles doet vragen rijzen over welke toekomst van de kat we moeten nastreven, in het belang van zowel katten, mensen als andere dieren.

“Wij organiseren de boekvoorstelling om mensen mee tot nadenken aan te zetten. Een mentaliteitswijziging is immers broodnodig, zodat katten minder aan hun lot worden overgelaten en maar blijven kweken. We zien sensibiliseren ook als onze taak”, zegt het team van vzw Zwerfkat in Le(u)ven.

Planning van de avond : 18:30 Deuren open, 19:15 – 20:15 Lezing 20:15 – 21:00 Signeersessie en napraten met een drankje. De toegang bedraagt 5 euro per persoon.

Het bericht Vzw Zwerfkat in Le(u)ven organiseert boekvoorstelling verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over