Voetbalschool Venga Foot Academy steunt Kinderkankerfonds

4 september 2019 | 10u37 | Gepost door redactie
Voetbalschool Venga Foot Academy steunt Kinderkankerfonds
Dat een voetbalschool zijn spelertjes meer bijbrengt dan tegen een bal trappen, bewees het bestuur van de Venga Foot Academy.
Het bericht Voetbalschool Venga Foot Academy steunt Kinderkankerfonds verscheen eerst op Leuven Actueel.

Dries Charlier, Gaëtan Kelecom, Jelle Roekens en Osman Altinisik zijn voetbaltrainer bij voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. Samen hebben ze dit jaar de Venga Foot Academy opgericht. “Een heleboel jongeren hebben dezelfde passie als wij en willen aan de slag met hun talent. Wij willen voor deze jongeren een platform creëren waar we hen extra trainingskansen bieden zodat ze zich nog sneller kunnen ontwikkelen”, zegt medeoprichter Gaëtan Kelecom.

Vanwaar de naam? “We zochten een naam die bij onze speelstijl past. We houden allemaal van aanvallend en dynamisch voetbal. Een naam met een Spaanse touch leek ons dan ook perfect.”

Momenteel is de voetbalschool actief op zondag op het voetbalterrein van Overijse en deels op dat van Kortenberg. In de zomer gaf de Venga Foot Academy een voetbalkamp in Bertem. “De officiële locatie van de academie is in Leuven en er komen zeker nog voetbalstages in het Leuvense”, zegt Dries Charlier. “Omdat we onze voetballertjes ook sociaal en maatschappelijk willen engageren, hebben we een snoepverkoop voor het goede doel gehouden. We verkochten snoepjes ten voordele van het Leuvense Kinderkankerfonds en mochten hen een cheque ten bedrage van 1000 euro overhandigen. We zijn trots op de inzet van onze jonge voetballers en willen iedereen die geholpen heeft bedanken.”

Het bericht Voetbalschool Venga Foot Academy steunt Kinderkankerfonds verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over