Vijftig fietsertjes zoeken nieuwe thuis na WK

10 september 2021 | 15u12 | Gepost door annpeeters
fietsers
WK
Het WK in Leuven is voor elke wielerliefhebber hét evenement van het jaar. Naast de sportieve hoogdagen, is het ook gewoon leuk om in de versierde stad rond te lopen. In de drukst bezochte straten hangen fietsertjes. Deze zijn na het WK te koop, de opbrengst gaat naar het goede doel. 

Party On The Move zorgde mee voor de aankleding van de stad en ontwierp hiervoor enkele echte kunstwerkjes. Zo hangen er momenteel in Leuven 50 ‘fietsertjes’ boven de drukst bezochte straten. Na enkele weken zit hun taak er echter op en zoeken ze een nieuwe thuis.

De vzw achter het verkeerspark van Heverlee mag de fietsertjes verkopen. De opbrengst gaat naar de bouw en inrichting van het park. "Hier leren we alle kinderen in de regio veilig deelnemen aan het verkeer. We leren hen belangrijke fietsvaardigheden aan, zodat ze hun mannetje kunnen staan op de fiets. Om dit te doen hebben we veel fietsen nodig op maat van elk kind. De opbrengst van de verkoop van de ‘fietsertjes’ gaat integraal naar de aankoop van kinderfietsen", zegt Kristel Vandenbempt, voorzitter van de vzw Verkeerspark Heverlee. 

In de aanbieding

Er zijn 40 genummerde fietsertjes te koop voor 50 euro per stuk en 10 genummerde fietsertjes met exclusieve handtekening van wielrenner Jasper Stuyven voor €100. Jasper is al jaren peter van de projecten van Campus Woudlucht. Het verkeerspark is de laatste realisatie waar hij mee zijn schouders onder zet.

De fietsertjes zijn 76 x 67 cm groot en 5 mm dik, ze bestaan uit schuimplaat. 

Lees meer over