Vijf nieuwe werken in Leuvense straten

31 januari 2020 | 16u14 | Gepost door redactie
Vijf nieuwe werken in Leuvense straten
STUK vroeg vijf Leuvense kunstenaars om een werk te maken rond het thema Alone Together. Tijdens de 20ste editie van Artefact tonen Ephameron, Bisser, Hans Geyens, Ief Spincemaille en Siemen Van Gaubergen hun nieuwe creaties in de Leuvense binnenstad. Ze zijn nog druk bezig met de realisatie, maar we lichten alvast een tipje van de sluier op... STUK organiseert fiets- en wandeltours langs de kunstwerken.
Het bericht Vijf nieuwe werken in Leuvense straten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Bisser maakt een nieuwe, monumentale muurschildering op de volledige zijgevel van Sac à Pain, Maria Theresiastraat 125, 3000 Leuven. De Leuvenaar werkte al op muren in Leuven, Gent, Ibiza en New York. “Street art creëert een aangenaam gevoel in de stad. Een levendige plek met publieke canvassen, in plaats van een grijs labyrint met lege muren”, zegt Caroline Henderickx van STUK.

Kiss me van Ief Spincemaille is een handspiegel die je als een bril op je neus houdt terwijl je iemand kust. Voor Alone Together maakt Spincemaille samen met Veerle Scheppers foto’s van vier koppels met het kunstwerk. “Deze duiken weldra op als grote posters aan de plakmuren, in cafés, aan de straatramen… Ze tonen elk een eigen verhaal over ik en de ander.” Bestel je eigen exemplaar bij STUK.

Ephameron illustreert 18 sleutelmomenten in de veranderende relaties tussen moeder en kind. Ze werkte 18 opeenvolgende, levensgrote billboards uit die beurtelings te zien zullen zijn in het Grasmushof Park. “Elke dag verschijnt er in het park een nieuw billboard, zodat passanten het verhaal dagelijks kunnen volgen.”

Hans Geyens bouwt een installatie uit rioolbuizen genaamd (U)(N)(I)(T)(Y). Met verschillende soorten verbindingselementen vormt hij vijf woorden: You And I Tea Why. Tijdens Artefact kan je de installatie terugvinden op de zijkant van een huis in de Frederik Lintstraat.

Leuvenaar en beeldend kunstenaar Siemen Van Gaubergen verrast met taal. Zijn werk bestaat uit drie korte zinnen. Was je maar hier, ik wou dat je hier was, je mag je hier wassen. Deze zin wordt in grote neonlichten getoond op het binnenplein van STUK.

TOUR – Praktisch

Te voet: Wij stippelden een leuke wandelroute voor je uit. Je kan een plannetje krijgen aan de Artefact-infobalie in STUK.

Te fiets:
STUK brengt de 5 werken samen in een leuke fietstour.

  • Op zondag 23/2 om 14u30
  • Op zondag 1/3 om 14u30
  • Breng je eigen fiets mee of reserveer een fiets bij ons. Vermeld dit bij je inschrijving.
  • De rondleiding is gratis en duurt ongeveer 1 uur
  • Inschrijven: fietstour@stuk.be

Het bericht Vijf nieuwe werken in Leuvense straten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over