Vernieuwd Parkourpark in Hal 5

5 september 2019 | 12u24 | Gepost door redactie
Vernieuwd Parkourpark in Hal 5
Al 2 jaar organiseert Cirkus in Beweging wekelijks parkourlessen voor bijna 600 deelnemers uit Leuven en omstreken in de bewegingshal van Hal 5. Het is daarmee een van de grootste parkourclubs in Europa. Tot voor kort deelde ze een ruimte met de Primer Academy, een alternatieve gym in Leuven.
Het bericht Vernieuwd Parkourpark in Hal 5 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Beide werkingen kenden een enorme groei waardoor de Primer Academy zich deze zomer op een nieuwe locatie vestigde aan de Vaart in Leuven. Het vertrek van de Primer Academy uit Hal 5 zorgde voor nieuwe mogelijkheden voor het Parkourpark. Nicolas Vanhole en Geert Meeusen, hoofdlesgevers en bezielers van de Leuvense parkourbeweging, verbouwden met ondersteuning van de jeugddienst van de stad Leuven deze zomer het parkourpark helemaal naar hun smaak. Geert Meeusen: “Wij zijn heel blij dat de jeugddienst van de stad Leuven de middelen voorzag om deze ruimte helemaal naar onze dromen in te richten.”

Voor de opening van het vernieuwde Parkourpark organiseert Cirkus in Beweging op 7 en 8 september de eerste editie van ‘Swings ’N Other Things’, een internationale parkour jam waarvoor de internationale top van de parkourscene naar Hal 5 in Leuven komt, samen met meer dan 100 deelnemers uit België en Europa. Nicolas Vanhole: “Het parkourpark in Hal 5 is ondertussen internationaal bekend binnen de parkourscene. We zijn dan ook heel blij dat we voor dit event 15 toppers mogen verwelkomen uit UK, Frankrijk en Duitsland.”

In september is er trouwens nog veel meer te beleven in hal 5: op 8 september ben je welkom op de Open Monumentendag, op 16 september starten de parkourlessen van Cirkus in Beweging voor lesjaar 2019-2020 en op 22 september is het feest voor de tweede verjaardag van Hal 5 met verschillende activiteiten tussen 10 en 22 uur. Meer info op www.hal5.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Vernieuwd Parkourpark in Hal 5 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over