Vaccinatiecentrum verhuist van Brabanthal naar Kinepolis

De Brabanthal
Deze week zijn de laatste vaccinaties in het vaccinatiecentrum in de Leuvense Brabanthal gezet. Vanaf volgende week wordt er verder gevaccineerd in het nieuwe vaccinatiecentrum in Kinepolis op de Bondgenotenlaan. De Brabanthal was goed voor 137.000 vaccinaties, die door meer dan duizend vrijwilligers in goede banen werden geleid.

Daarmee is meer dan negentig procent van de volwassen Leuvenaars gevaccineerd. “En ook bij de jongeren gaan we die richting uit. Dat zijn indrukwekkende cijfers”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). “Achter die cijfers gaat een ongelooflijke inzet van honderden mensen schuil, en dat is even impressionant.” Donderdagavond kwamen de vrijwilligers en medewerkers voor een laatste keer samen in de Brabanthal, op een bedankingsmoment georganiseerd door de stad en Eerstelijnszone Leuven. “Het is dankzij de vrijwilligers en medewerkers dat de vaccinaties vlot en aangenaam zijn verlopen. De vele complimenten die we mochten ontvangen beamen dat”, zegt Ridouani.

Het vaccinatiecentrum heropent volgende week in het gebouw van Kinepolis op de Bondgenotenlaan. Door de hoge vaccinatiegraad is een centrum zo groot als de Brabanthal niet langer nodig. “Maar we blijven ons inzetten om zo veel mogelijk Leuvenaars te vaccineren,” benadrukt Ridouani. “Met elke extra prik beschermen we elkaar nog meer.” Leuvenaars die nog niet gevaccineerd zijn en dat graag willen, kunnen dus nog steeds een afspraak maken. Dat kan telefonisch via 0800/16916. Leuvense 18-plussers kunnen ook voor het vaccin van Johnson&Johnson kiezen. Daarvan heb je maar één prik nodig.  Leuvenaars die dat vaccin willen, bellen daarvoor naar het informatiecentrum.

Leuvenaars vanaf 12 jaar met een verlaagde immuniteit krijgen deze week een uitnodiging – per mail en per brief – voor een derde prik, om hen beter te beschermen tegen het coronavirus. “Wie in aanmerking komt, werd vastgelegd door de federale overheid, via bestaande lijsten van het Kankerregister, de ziekenfondsen en de huisartsen”, zegt Bart Tirez, voorzitter van Eerstelijnszone Leuven. “Voor Leuven gaat het om iets meer dan 2.000 mensen. Wie wil weten of hij een uitnodiging kan verwachten, kan dat nakijken op www.myhealthviewer.be.”

Bij het corona-informatiecentrum van de stad (corona@leuven.be of 0800 16 9 16) en op www.laatjevaccineren.be, de website van de Vlaamse overheid, kan je terecht voor vragen en meer informatie.

Lees meer over