Unbreakable keert terug naar Leuven en palmt Ladeuzeplein in

22 september 2022 | 15u35 | Gepost door annpeeters
breakable

Eén keer per jaar treffen de beste Bboys en Bgirls ter wereld elkaar in ons land op Unbreakable. Het belangrijkste breaking evenement, mét een wereldbeker 1on1, keert dit jaar terug naar waar het in 2005 ontstond: Leuven. De fans krijgen er op 1 en 2 oktober meteen een voorproefje van het officiële WK volgend jaar dat op dezelfde locatie zal plaatvinden.

Breaking, zoals de officiële naam luidt van wat vaak als breakdancing wordt omschreven, is de originele hiphop dansvorm die acrobatische hoogstandjes combineert met muzikaliteit en een eigen stijl. Breaking wordt vanaf Parijs 2024 een olympische sport. In ons land is Unbreakable al jaren het grootste evenement met de beste breaking atleten (Bboys en Bgirls) ter wereld.

Het voorbije decennium vond Unbreakable in Antwerpen plaats, nu verhuist het opnieuw naar Leuven waar het ooit ontstond als een eindwerk aan de KUL. “De eerste editie vond dan ook plaats in sporthal De Naeyer, maar zou daarna Het Depot en Sportoase als thuisbasis hebben”, zegt Michel Francken, CEO van Golazo events en Stanny Luyten van Danssport Vlaanderen, destijds samen de bezielers van de eerste editie en nog steeds partners in crime van het grootste breaking event van het land.

Ook in Leuven wordt op 1 en 2 oktober bewust voor het Ladeuzeplein gekozen: midden in de stad zoals dat hoort voor een urban sport, met de prachtige universiteitsbibliotheek in de achtergrond. De centrale dansvloer wordt overkapt en daarrond zullen tribunes staan waar 1500 toeschouwers helemaal gratis van het spektakel kunnen genieten. Een tweede dansvloer wordt aangelegd op het terras van M Leuven, vlakbij het Ladeuzeplein.

Dansers uit meer dan 30 verschillende landen, met tot de verbeelding sprekende namen als Sunni, Hijack en Anti nemen het op tegen onze Belgische toppers. Naast de wereldbeker 1on1 staan er nog een groot aantal andere breaking battles op het programma, zoals de kidz battles, footwork- en crewbattles en heel wat workshops.

Het WDSF Wereldkampioenschap Breaking wordt volgend jaar van 22 tot 24 september 2023 op dezelfde locatie georganiseerd, tien maanden voor de sport haar debuut maakt op de Olympische Spelen in Parijs. Dat WK is tegelijk een olympisch kwalificatietornooi.

Alle info en details op www.unbreakable.be

Lees meer over