Twee leuke tips rond het WK Wielrennen

sport
WK
Het WK Wielrennen draait uiteraard om topsport op het hoogste niveau maar uiteraard is er rondom het sportevent ook één en ander te beleven. Leuven Actueel zet enkele leuke tips op een rij.

1. Velodroom

De Velodroom blijft een absolute hotspot in aanloop naar het WK. Jong en oud kan er zich op uitleven met de fiets en tot eind 2021 vind je er ook nog de gratis openluchtexpo Allez, Allez! Koers in Leuven. Je maakt er kennis met het rijke Leuvense wielerverleden aan de hand van meer dan 50 wielerverhalen van Leuvense coureurs, koersen en clubs uit de voorbije 140 jaar.

2. Expo ‘100 jaar UCI Road World Championships’

“Nog tot en met 9 oktober kan je in het Cera-gebouw in de Boekhandelstraat terecht voor een expo over de WK geschiedenis”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). “En ook in de Bib Leuven Tweebronnen kan je naar twee wielerexpo’s", vult schepen van cultuur Denise Vandevoort (Vooruit) aan. "In de expo Gangmaaksters, verhalen van vrouwen en wielrennen doorloop je in verschillende etappes de geschiedenis van het vrouwenwielrennen. De expo Ride a Bike! Reclaim the city laat je dan weer ontdekken hoe de fiets de stad kan heroveren dankzij inspirerende fietsinfrastructuur. Daarbovenop geeft Bieke Purnelle er in het Auditorium op 18 september een lezing over hoe de fiets de vrouwenemancipatie een duwtje in de rug gegeven heeft.”

Lees meer over