Toneelvrienden de Lo brengen Tweemaal Tsjechov: “Drie Zusters” en “De Beer”

9 augustus 2021 | 07u31 | Gepost door annpeeters
de Lo
Op 18 en 19 september 2021 brengen Toneelvrienden de Lo de theatervoorstellingen "Tweemaal Tsjechov: Drie Zusters en De Beer" in Zaal De Kring in Kessel-Lo.

Toneelvrienden de Lo brengen tweemaal Tsjechov in één voorstelling.

In het bekende stuk Drie Zusters van Tsjechov zitten de zussen Olga, Masha en Irina samen klem in de herinnering aan een kindertijd zonder liefde, elk met hun eigen verhaal. “We kijken naar hetzelfde, maar zien hetzelfde niet.” Gevangen tussen droom en daad, tussen herinnering en toekomst. Voorzichtige pogingen om de bubbels te doorbreken eindigen steevast in een kwetsende confrontatie. Een wat donker stuk, maar de poëtische bewerking van Bart Moeyaert en de speelse regie van Joppe Frateur maken het licht verteerbaar. Cast: Lieve Ver Poorten (Olga), Marijke Bollen (Masja) en Mia Blockx (Irina).

In De Beer wil de weduwe Jelena Popova bewijzen dat zij een beter mens is dan haar overleden ontrouwe man. Ze zal levenslang rouwen en spreekt alleen met huisknecht Loeka. Wanneer landeigenaar Smirnov zijn geleende geld komt opeisen, wil Jelena hem niet ontvangen. Maar Smirnov laat zich niet zomaar de deur wijzen. Het wordt een bewogen ontmoeting, waar woede en liefde naadloos in elkaar overlopen. De mens is veranderlijk… Frank De Beule regisseert deze komedie van Tsjechov. Cast: Ann Desmet (Jelena), Quinten Vanrespaille (Loeka) en Gert Bonkowski (Smirnov).

Voorstellingen:

● Zaterdag 18 september 2021, 15u

● Zaterdag 18 september 2021, 20u

● Zondag 19 september 2021, 15u

Locatie: Zaal De Kring, Jozef Pierrestraat 60, 3010 Kessel-Lo

Info en reservaties: www.toneeldelo.be

Lees meer over