Testresultaten woonzorgcentrum Booghuys zijn bemoedigend

14 April 2020 | 17u09 | Gepost door redactie
Testresultaten woonzorgcentrum Booghuys zijn bemoedigend
Om een beter beeld te krijgen van de verspreiding van het coronavirus beslisten de hogere overheden om 20.000 covid-19 testen uit te voeren in de woonzorgcentra in België. Woonzorgcentrum Booghuys was één van de geselecteerde centra om testen uit te voeren op bewoners en medewerkers. Op vrijdag 10 april 2020 werden alle medewerkers getest op covid-19. 95% van de medewerkers testte negatief op het virus.
Het bericht Testresultaten woonzorgcentrum Booghuys zijn bemoedigend verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Dit bemoedigend resultaat bevestigt dat we een lijn getrokken hebben die ons kan helpen om deze onzichtbare vijand buiten te houden. Dankzij onze aanpak, met het nodige beschermingsmateriaal, het reeds voorafgaandelijk gericht testen door onze coördinerend raadgevend arts (CRA) en de dagelijkse inspanningen van al onze medewerkers in al hun functies, heeft het virus geen vrij spel gekregen. We zijn er zo in geslaagd om verdere besmettingen tegen te gaan en de beste zorgen te organiseren voor onze bewoners. Hier kunnen we ook rekenen op grote solidariteit vanuit onze ziekenhuizen wat betreft kennisdeling en expertise.  De genomen maatregelen die we met grote precisie invoerden, samen met de permanente bijsturing van onze artsen, hebben geresulteerd in een afvlakking van de curve binnen onze kleine leefgemeenschap.” zegt voorzitter Bieke Verlinden.

Even apart, altijd samen

Het resultaat toont aan dat het besmettingsgevaar minimaal is sinds de beslissing de woonzorgcentra te sluiten voor bezoek, (sinds 12/03) en het zorgpersoneel continue mondmaskers te laten dragen (sinds 19/3). Zorg Leuven is er zich van bewust dat de resultaten een foto zijn van afgelopen vrijdag, en zullen hun inspanningen nauwlettend verder blijven zetten. “Dat verwachten we, als zorginstelling, ook van iedereen die zijn hart heeft bij onze bewoners en hun zorgverleners. We kunnen niet anders dan de oproep van experten, ministers en lokale bestuur om de maatregelen op vlak van handhygiëne en physical distancing vol te blijven houden, kracht bij zetten. Ook wij, zorgverleners, blijven naast onze werkuren in ons kot om de bewoners te beschermen en verder te kunnen helpen. Onze grootste hulp is dat iedereen daar samen mee een inspanning voor blijft leveren.” besluit Bieke Verlinden.

Het bericht Testresultaten woonzorgcentrum Booghuys zijn bemoedigend verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over