TEJO Leuven verhuist naar Tervuursevest

TEJO Leuven opent opnieuw de deuren
TEJO Leuven verhuist van de Verkortingsstraat 5 naar de Tervuursevest 176 . Vanaf 15 maart geven ze voor het eerst therapie op hun nieuwe stek.

"Ons huis in de Verkortingstraat: er bleek werk aan toen we het voor het eerst bezichtigden, maar een ploeg vrijwilligers toverde het met technisch en creatief vernuft om tot een plek waar onthaalmedewerkers, therapeuten en jongeren zich thuis kunnen voelen. Door corona moesten we ze ontdoen van wat cosyness, maar het lukte", zegt Linda Van Rompuy, Algemeen coördinator –  TEJO Leuven. "We wisten dat het een tijdelijk onderkomen was. Toch raakten we eraan gehecht. De condensatie op de enkele beglazing, de verwarming die soms kuren had, het ontbreken van warm water, de wanden soms wat dun: het herinnerde ons eraan dat het behelpen bleef. "Wij maakten er al een huis van, binnenkort wordt er een nagelnieuw woonproject opgericht."

"Gelukkig betrekken we op 15 maart onze nieuwe stek. Binnen de Ring, dat was een vereiste; voldoende ruim een noodzaak. Nu beschikken we over een extra therapieruimte om meer jongeren te kunnen helpen. Grotere gesprekslokalen om te kunnen bewegen, comfortabel met gezin of context te kunnen spreken, om te tekenen of creatief bezig te zijn in de zandtafel. Het meest nog misten we een voldoende ruime plek om met het team samen te zitten. Nu hebben we een leef- en vergaderruimte voor een babbel tussendoor, een kop warme thee of een soepje, tussen toekomen van de betaalde job en beginnen met therapie. Een intervisiesessie, een overleg met één van de kerngroepen of de stuurgroep. Misschien zelfs een groepstraining, in de toekomst. We zijn blij met onze nieuwe plek."

tejo

Lees meer over