Studie heraanleg Tervuursepoort en ring loopt nog

17 januari 2022 | 16u43 | Gepost door annpeeters
Tervuursepoort
In 2015 werd een eerste ontwerp van het kruispunt van de Tervuursevest met de Kapucijnenvoer voorgesteld aan de bevolking. Daar werd sindsdien niet meer aan verder gewerkt. Nu loopt er een nieuwe studie. 

In 2015 werd een eerste ontwerp van het kruispunt van de Tervuursevest met de Kapucijnenvoer voorgesteld. Het ontwerp is sindsdien niet verder uitgewerkt. Wegen en Verkeer bekijkt nu samen met alle partners hoe het ontwerp aangepast moet worden aan de huidige situatie en toekomstplannen. 

"Wegen en Verkeer werkt aan een studie over de toekomst van de Tervuursevest (R23). In nauw overleg met de stad Leuven en andere partners onderzoeken we hoe het stuk tussen de Tervuursepoort en het viaduct over de Kapucijnenvoer er in de toekomst uit zal zien. Een definitief ontwerp is er momenteel nog niet", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer 

Aanpassingen aan de ring

De laatste dagen was er veel te doen over de eventuele aanpassingen aan de Leuvense ring. De schepen van mobiliteit sprak over het versmallen van de ring tot 1 rijbaan op sommige plaatsen. Maar dat wil het Agentschap Wegen en Verkeer niet gezegd hebben. "Enige tijd geleden is bekeken of het mogelijk is om eenrichtingsverkeer in te voeren voor de hele Leuvense ring, maar dat blijkt moeilijk haalbaar. Of en waar dat eventueel wel kan, daar kan ik geen uitspraken over doen. Nu loopt er een studie voor de herinrichting van de Tervuursevest. We onderzoeken met open visie de mogelijkheden voor de hele ring en willen voor alle weggebruikers een vlotte en veilige doorgang bieden. Ook willen we rekening houden met de omwonenden. Over de studie zelf kan ik nog niet veel vertellen, die loopt nog", besluit De Coster.

Lees meer over