Sensibiliseringscampagne rond griepvaccinatie start op 15 oktober

30 september 2021 | 19u37 | Gepost door annpeeters
Oproep tot jongeren voor vaccinatie
Voor het komende griepseizoen ’21-’22 heeft ons land 3,78 miljoen griepvaccins voorzien, of maar liefst 840.000 meer dan vorig seizoen. Er wordt dus geen tekort aan griepvaccins verwacht en bijgevolg is er dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, geen gefaseerde vaccinatiecampagne.

Vanaf 1 oktober 2021 kan iedereen direct bij de publieke officina-apotheker een griepvaccin afhalen zonder artsenvoorschrift. Burgers die behoren tot één van de risicogroepen, zoals bepaald door de Hoge Gezondheidsraad en het RIZIV, krijgen het vaccin bovendien grotendeels terugbetaald.

Vanaf 15 oktober start de eigenlijke periode om je door de arts te laten vaccineren tegen de griep. Op die dag start ook de sensibiliseringscampagne van de overheid en de apothekersverenigingen naar de bevolking. Het verlagen van de drempel om een griepvaccin te verkrijgen, is zeker ook een bijdrage om een groter publiek te bereiken en aldus om de vaccinatiegraad, zeker binnen de risicopopulatie, te verhogen. “De sterk lokaal verankerde huisapothekers nemen als laagdrempelige en toegankelijke zorgverstrekker hun maatschappelijke rol op om te informeren, sensibiliseren en hun patiënten te motiveren voor vaccinatie door de arts tegen de griep. Apothekers bereiken burgers die vandaag nog niet bereikt worden via de andere zorgkanalen”, zegt Hilde Deneyer, voorzitter van Brabants Apothekers Forum.

Lees meer over