SALCO bouwt aan de toekomst

18 januari 2022 | 09u52 | Gepost door annpeeters
Salco
In het Sint-Albertuscollege zijn vorige week bouwwerken gestart om de school uit te breiden met 12 klassen.

"De bouwwerken hebben tot doel op korte termijn tegemoet te komen aan enkele dringende lokaalnoden voor het bestaande onderwijsaanbod (STEM, Horizon, OKAN, vergader- en administratieve ruimte) met het huidige aantal leerlingen", zegt Hans Smets, Logistiek directeur SALCO. 

"Van de gelegenheid wordt gebruikgemaakt om ook enkele bijkomende lokalen te voorzien die het op termijn mogelijk maken om een bijkomend aanbod te voorzien, hetzij door meer leerlingen in de huidige studierichtingen te aanvaarden, hetzij door een bijkomende studierichting te organiseren.  Die keuze zal worden gemaakt in nauw overleg met de scholengemeenschap van KS Leuven. Concreet gaat het om 12 klaslokalen en een nieuwe polyvalente zaal."

De werken zijn gestart op 10 januari 2022 en ze hopen op 1 september 2022 de nieuwe lokalen in gebruik te kunnen nemen. "Dit lijkt kort dag maar door de keuze voor een kelder in beton met daarop aansluitend 3 verdiepingen in 3D modulaire systeembouw van ALHO (Researchpark Haasrode) moet dit haalbaar zijn."

Lees meer over