Rolstoeltennistornooi Flanders 25 komt naar Leuven

12 juli 2019 | 12u23 | Gepost door redactie
Rolstoeltennistornooi Flanders 25 komt naar Leuven
Van donderdag 25 tot en met zondag 28 juli nodigt de Koninklijke tennisclub Stade Leuven internationale rolstoeltennissers uit voor het tornooi Flanders 25.
Het bericht Rolstoeltennistornooi Flanders 25 komt naar Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Na vier jaar verblijf in Oost-Vlaanderen, heeft de organisatie van Flanders 25 besloten naar Vlaams-Brabant te trekken en meer bepaald naar Leuven. Stade Leuven T.C. is een van de oudste tennisclubs van België. De club werd opgericht in 1903, een jaar na de oprichting van de Koninklijke Belgische Tennisbond en is daarmee de eerste club van Vlaams-Brabant. Stade Leuven T.C. is een volwaardig tenniscomplex met 9 terreinen in gemalen baksteen en telt zo’n 1000 leden.

Stade Leuven T.C. gaat ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg. Aangepast tennis, tennis voor personen met een motorische, verstandelijke, visuele of auditieve beperking is sinds 2009 mogelijk op Stade. De club wil rolstoeltennissers volledig integreren in de reguliere tennissport en in het clubleven. Sedert de zomer 2009 worden rolstoeltennistrainingen gegeven door gediplomeerde trainers. Hiermee heeft de club als eerste in de regio een volledig uitgebouwd aanbod voor zowel de beginnende als de competitieve rolstoeltennisser. Door dit initiatief kunnen de geïnteresseerde spelers uit Leuven en omgeving hun favoriete sport beoefenen binnen een Tennis Vlaanderen tennisclub. Een uniek initiatief op gebied van integratie van personen met een handicap in de reguliere sportclubwerking in de provincie.

Het organiseren van een groot internationaal rolstoeltennistornooi is dan ook voor deze club de volgende doelstelling. Van donderdag 25 t.e.m. zondag 28 juli, telkens van 9 tot 18 uur, strijden de beste internationale rolstoeltennissers, waaronder Jef Vandorpe, voor de eindwinst van de Flanders 25. Wil jij eens live zien hoe snel en hard het er aan toe gaat?  Ga dan zeker eens een kijkje nemen op de velden van TC Stade Leuven, Kardinaal Mercierlaan 58 Heverlee.

 

Het bericht Rolstoeltennistornooi Flanders 25 komt naar Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over