Robot James faciliteert videochatten voor bewoners woonzorgcentrum Edouard Remy

23 April 2020 | 12u02 | Gepost door redactie
Robot James faciliteert videochatten voor bewoners woonzorgcentrum Edouard Remy
Robot James doet vandaag zijn intrede op de COVID-19-afdeling in woonzorgcentrum Edouard Remy. James is helemaal afgezakt vanuit Oostende om de bewoners van het WZC een hart onder de riem te steken.
Het bericht Robot James faciliteert videochatten voor bewoners woonzorgcentrum Edouard Remy verscheen eerst op Leuven Actueel.

Sinds het woonzorgcentrum zijn deuren sloot op 11 maart, leerde het zorgpersoneel de bewoners kennismaken met nieuwe technologieën, zoals het gebruik van een videochat om contact te houden met hun familie en vrienden. Nu kunnen de bewoners een beroep doen op een robot die van kamer tot kamer gaat om hen rechtstreeks naar de huiskamer van hun familie te brengen. De robot, die luistert naar de naam James, is een initiatief van de Oostendse firma Zorabots dat gratis 70 robots uitleent aan woonzorgcentra tijdens de coronacrisis.

“We zijn dankbaar ingegaan op het aanbod van Zorabots. Op deze manier kunnen we onze geïsoleerde bewoners gemakkelijker en veilig in contact brengen met hun familie”, legt Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven, uit. “Het zijn uitdagende weken voor ons zorgpersoneel om onze bewoners niet alleen de juiste zorgen toe te dienen, maar ook oog te hebben voor de vereenzaming die dreigt nu onze bewoners minder contact kunnen hebben met familie of vrienden. Ondanks de extra werkdruk die de coronamaatregelen met zich meebrengen, brengen onze medewerkers zelf elke dag gigantisch veel creativiteit en zorgzaamheid, solidariteit, vriendschap en liefde voor de bewoners op. Maar ook het contact van de bewoners met de buitenwereld is erg belangrijk voor ons. Om veilig te kunnen videochatten, zal James voor en na ieder kamerbezoek worden ontsmet en zal ons personeel telkens beschermende kledij aandoen als ze  zelf een kamer binnengaan om met de bewoners naar familie te bellen. James zal zorgen voor extra contactpersonen en een verrijkende ervaring bij onze bewoners. Voor de andere zorgen en een babbeltje tussendoor, blijft ons personeel zich dag in dag uit inzetten voor onze bewoners.” James blijft nog in het woonzorgcentrum zolang de quarantainemaatregelen gelden.

Het bericht Robot James faciliteert videochatten voor bewoners woonzorgcentrum Edouard Remy verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over