Postzegelliefhebbers vieren feest op 24 augustus

19 augustus 2019 | 19u42 | Gepost door redactie
Postzegelliefhebbers vieren feest op 24 augustus
Dit jaar bestaat de Leuvense afdeling van de Koninklijke Vlaamse Bond Postzegelverzamelaars 65 jaar. Om dit te vieren organiseert de postzegelkring in samenwerking met de stad Leuven op 24 augustus van 9 tot 17 uur een regionale competitieve postzegeltentoonstelling in het Don Bosco Centrum. Je kan er 33 verzamelingen uit zes verschillende disciplines bekijken. Diverse Leuvense thema’s passeren de revue. Bovendien worden er vier ‘Leuvense’ postzegels in voorverkoop verkocht.
Het bericht Postzegelliefhebbers vieren feest op 24 augustus verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Niet lang na het verschijnen van de eerste postzegel werden deze kunstwerkjes al verzameld. Reeds in 1870 werd in Frankfurt de eerste tentoonstelling gehouden. Pas na WOII werd deze hobby meer en meer beoefend door het grote publiek. Voor de eerste keer is de Leuvense afdeling van de Koninklijke Vlaamse Bond Postzegelverzamelaars gastheer voor een organisatie van een filatelistische tentoonstelling met wedstrijdkarakter. En dit zet onze 65ste verjaardag nog meer luister bij” , zo vertellen Rudy De Vos (voorzitter), Tony Dewit (secretaris) en Gunnar Bergman (penningmeester) van de Koninklijke Vlaamse Bond van Postzegelverzamelaars Afdeling Leuven.

Leuven pronkt op Belgische postzegels
Bpost brengt ook vier nieuwe Belgische postzegels op de markt: ‘Pieter Bruegel de Oude’, ‘Pleinen van Leuven’, ‘Diversiteit’ en ‘Zelfportret van Rinus Van de Velde’. Deze uitgiften zijn in voorverkoop te koop op de postzegeltentoonstelling tussen 10 en 15 uur. Verschillende ontwerpers zullen er signeren.

“We zijn erg blij met deze nieuwe postzegels”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Leuven komt zo in het rijtje van Brussel, Brugge, Gent en Namen waarvoor al eerder dergelijke postzegels werden ontworpen. De zegels brengen enkele van onze mooiste pleinen onder de aandacht. Het stadhuis werd zelfs op twee manieren gegraveerd. Een echt hebbeding voor verzamelaars én Leuvenaars”.

Ook het zelfportret van Rinus Van de Velde valt erg in de smaak. “Deze Leuvenaar groeide in korte tijd uit tot een van de belangrijkste Belgische kunstenaars”, vervolgt Vandevoort. ‘In bibliotheek Tweebronnen kan je sinds enkele jaren een monumentaal werk van hem bewonderen. Ga zeker eens kijken!”

De postzegelvereniging brengt het feestjaar nog extra onder de aandacht door de uitgifte en verkoop van twee MyStamps (gepersonaliseerde postzegels).

Het bericht Postzegelliefhebbers vieren feest op 24 augustus verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over