Politie identificeert verdachten van home invasion

Dronken bromfietser geeft foutief kenteken op na ongeval en vertrekt
De politie van Leuven heeft twee verdachten kunnen vatten die op 21 juni rond 9 uur twee woningen op de Diestsesteenweg zouden zijn binnendrongen en de bewoonster van één woning zouden hebben gekneveld. De verdachten werden gevat op donderdag 9 juli om 1.45 uur terwijl ze een fiets probeerden te stelen in de Halfmaartstraat in Leuven. Eén van beiden kon kort voordien al geïdentificeerd worden door een agent van de PZ Brussel. De politie herkende de mannen na de poging tot fietsdiefstal ook als de verdachten van de home invasion via de persoonsbeschrijving die van de daders was verspreid.

Twee mannen waren op zondagochtend 21 juni 2020 rond 9 uur binnengedrongen in een huis aan de Diestesteenweg in Leuven. Ze verplaatsten zich per fiets. De mannen klommen door het openstaande raam en één van hen bond de bewoonster vast. De 67-jarige vrouw kreeg een trap tegen de benen. Ze raakte ook gewond aan gezicht en halsstreek. De mannen doorzochten haar huis. Ze verlieten het huis via de voordeur. Het is niet bekend of de mannen buit maakten. De vrouw kon zichzelf losmaken en zocht hulp bij haar buurvrouw.

De politie die ter plaatse kwam, vond even verderop achtergelaten juwelen, onder andere een horloge, halskettingen en oorbellen. Deze juwelen waren even voordien gestolen bij een inbraak in een appartement aan de Diestsesteenweg in Lubbeek. De inbrekers waren via een geparkeerde auto op het balkon van een appartement op de eerste verdieping geklommen. Via het openstaande raam drongen ze de slaapkamer binnen en stalen de juwelen. Ook hier was de bewoonster thuis. De buurtbewoners zagen rond het tijdstip van de inbraak verdachte personen op straat die ook zouden voldoen aan de omschrijving van de daders van de latere feiten op de Diestsesteenweg in Leuven. Zij verplaatsten zich allebei per fiets. Het labo verrichtte op beide plaatsen sporenonderzoek.

De onderzoeksrechter heeft de twee verdachten, mannen van 22 en 23 jaar uit het Brusselse, op vrijdag 10 juli aangehouden. Ze verschijnen op dinsdag 14 juli voor de raadkamer.

Lees meer over