Politie controleert bromfietsers

7 september 2020 | 11u58 | Gepost door annpeeters
Bromfietser zwaar gewond
Afgelopen vrijdag hield de Verkeersdienst van de Leuvense politie een gerichte verkeersactie in het kader van bromfietsen. Er werden op twee locaties controles uitgevoerd door leden van de Verkeersdienst en sociaal inspecteurs. In totaal werden 27 bromfietsen gecontroleerd.

Zeven bromfietsers kregen een waarschuwing, omdat hun bromfiets in beperkte mate te snel reed. Voor twee anderen werd een proces-verbaal opgesteld omdat hun bromfietsen sterk opgedreven waren. Deze twee bromfietsen werden voor 30 dagen opgelegd. Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat deze niet verzekerd was en een andere bromfiets werd geïmmobiliseerd omdat de bestuurder zonder geldig rijbewijs reed. Drie bestuurders hadden hun identiteitskaart niet mee en twee anderen werden op de bon geslingerd omdat ze met hun mobiele telefoon in de hand reden. Tot slot werd er ook een verkeersinbreuk voor het rijden in de verkeerde richting vastgesteld en de koplamp van één bromfiets was defect.

Eén bromfietser bleek illegaal in het land te verblijven en kreeg een bevel om het grondgebied te verlaten. De sociaal inspecteurs betrapten ook nog eens drie bromfietsers op zwartwerk.

Er was eveneens oog voor andere verkeersovertredingen en een automobilist die voorbij de controle raasde kreeg een boete voor onaangepast rijgedrag. Een andere automobilist speelde tijdelijk zijn rijbewijs kwijt omdat hij te veel gedronken had.

Lees meer over