Petitie gelanceerd om Dries Van Langenhove aan KU Leuven te weren

26 februari 2024 | 09u35 | Gepost door redactie
Dries Van Langenhove
De groep Geen Fascisme in Ons Le(u)ven lanceerde onlangs een petitie om Dries Van Langenhove, de oprichter van Schild & Vrienden, te weren uit Leuven. Hij geeft er op 28 februari een toespraak op uitnodiging van extreemrechtse studentenvereniging NSV.

"NSV is als studentenorganisatie verbonden met het Vlaams Belang en heeft een racistisch en doorheen haar geschiedenis gewelddadig karakter. In 2023 nodigde ze de neofascist Martin Sellner uit aan de KU Leuven, een figuur die plannen heeft voor massale en gedwongen "remigratie" en daarmee in Duitsland grote bezorgdheid en massale betogingen tegen racisme en discriminatie uitlokt", klonk het bij de organisatie achter de petitie.

"Wij zijn studenten en personeel van de KU Leuven en inwoners van Leuven en deelgemeenten die diversiteit en solidariteit omarmen en zich expliciet uitspreken tegen racisme, fascisme, homofobie en transhaat. Daarom vragen we de KU Leuven om geen toelating te verlenen aan een haatdragend en discriminerend evenement in een lokaal van de universiteit", klonk het nog. 

De vorige keer dat Dries Van Langenhove in Leuven was, werd hij belaagd door mensen uit de linkse politieke hoek.

Lees meer over