Perron 3000: 3 Leuvense scholen organiseren gezamenlijke eerste graad secundair onderwijs

23 september 2019 | 17u33 | Gepost door redactie
Perron 3000: 3 Leuvense scholen organiseren gezamenlijke eerste graad secundair onderwijs
Het Heilige-Drievuldigheidscollege, Paridaensinstituut en Sint-Pieterscollege willen vanaf 1 september 2021 samenwerken als één school. Onder de noemer ‘Perron 3000’ stelden ze op 23 september voor hoe de toekomst er in hun visie uitziet en welk traject daarheen kan leiden.
Het bericht Perron 3000: 3 Leuvense scholen organiseren gezamenlijke eerste graad secundair onderwijs verscheen eerst op Leuven Actueel.

De drie scholen, die vallen onder het bestuur van Leuvense Katholieke Scholen aan de Dijle vzw, zijn van plan hun expertise te bundelen in een oriënterende eerste graad.
‘We willen een school zijn voor alle leerlingen. Het Perron is het vertrekpunt waar we apart toekomen, maar samen vertrekken, 3000 refereert naar de uitdagingen in Leuven’, zegt Pat Vandewiele, voorzitter van het schoolbestuur. De nieuwe samenwerking past in de traditie van de scholen om hun organisatie in vraag te stellen, maar biedt vooral een antwoord op de veranderde maatschappelijke verwachtingen, klinkt het bij de drie directeurs, Frank Baeyens, Hilde Dengis en Chris Croes: ‘Aan het onderwijs van vandaag worden andere vragen gesteld dan vroeger. Er is nood aan onderwijs op maat van de leerling, maar ook op maat van de leraar in zijn team. Leerlingen én leraren drijven ons, want we zijn overtuigd dat we met deze samenwerking kwalitatiever onderwijs kunnen aanbieden.’

Project met betrokkenheid van alle partners

De ruwe plannen liggen op tafel: een gemeenschappelijke eerstegraadsschool op een aparte locatie, een school die sterk is in het observeren en oriënteren van leerlingen en daartoe bij voorkeur ook een B-stroom heeft. De concrete uitwerking gebeurt in alle openheid, samen met alle partners: leraren, leerlingen, ouders. De scholen starten vanaf vandaag met een intensief inspraaktraject. ‘Alleen met de bijdrage van alle betrokkenen kunnen we van dit project echt iets moois maken’, benadrukt Pat Vandewiele. Tegelijk doen ze een warme oproep naar andere Leuvense scholen, ook die vandaag al tso en bso inrichten, om samen hun expertise in te zetten voor de Leuvense leerlingen.
Als startdatum wordt gemikt op 1 september 2021. De precieze locatie voor de gezamenlijke eerste graad maakt deel uit van het traject en staat dus nog niet vast.

Het bericht Perron 3000: 3 Leuvense scholen organiseren gezamenlijke eerste graad secundair onderwijs verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over