Oude gebouwen basisschool Boven-Lo maandag onder sloophamer

3 november 2021 | 18u29 | Gepost door redactieleuven…
Basisschool Boven-Lo
Vanaf maandag wordt de sloophamer bovengehaald bij basisschool Boven-Lo in Kessel-Lo. Dan wordt er eindelijk plek geruimd om de langverwachte nieuwbouw neer te poten. 

Na de afbraak van de oude gebouwen worden er negen nieuwe klassen, een polyvalente ruimte, een leraarslokaal, lokalen voor ondersteunende en administratieve functies en een buitenspeelruimte neergepoot. Daarnaast wordt er nog een nieuwe fietsenstalling voorzien voor zestig fietsen en een luifel. In totaal werd een Vlaams budget uitgetrokken van 2,2 miljoen euro door onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).

De werken liepen enige vertraging op. Eind augustus verhuisde de school hun klassen nog op één dag naar tijdelijke containers. Vanaf toen was het uitkijken naar de afbraakwerken. Die zullen nu maandag starten, meldt de vrije basisschool. "Vanaf die dag zullen de oude gebouwen langzaamaan (en soms wat sneller) verdwijnen om vanaf januari plaats te maken voor de ruwbouw van ons nieuwe schoolgebouw." De nieuwe gebouwen zullen goed geïsoleerd zijn en voldoen aan alle nieuwe normen. Zo dragen ze na verbeterd comfort ook hun steentje bij aan de klimaatneutraliteit.

*Fotocredit Sepp van Dun: is niet het gebouw dat onder sloophamer gaat

Lees meer over