Op 3 juni starten de voorbereidende werken voor de aanleg van de busbaan

1 juni 2019 | 18u56 | Gepost door redactie
Op 3 juni starten de voorbereidende werken voor de aanleg van de busbaan
Op 3 juni 2019 start een aannemer een maand lang met voorbereidende werken op de Tiensesteenweg (N3) tussen de Meerdaalboslaan (N25, ook wel Expresweg genoemd) en de Koning Elisabethlaan. Nadien legt Wegen en Verkeer vanaf 1 juli in een drietal dagen de busbaan aan in de richting van Leuven en krijgt de gewestweg een nieuwe toplaag asfalt.
Het bericht Op 3 juni starten de voorbereidende werken voor de aanleg van de busbaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op datzelfde moment start de stad Leuven met de aanleg van de fietstunnel onder de Tiensesteenweg en wordt deze ter hoogte van de Martelarenlaan vanaf 29 juni een tweetal weken volledig afgesloten voor verkeer. Om de hinder voor omwonenden te beperken werden beide planningen naast elkaar gelegd.

Vanaf 3 juni:

Rijstrook wordt omgevormd tot busbaan en aanleg nieuwe bushalte met veilige oversteekplaats aan Koningin Elisabethlaan. Van de bestaande drie rijstroken wordt op dit traject de rechterrijstrook richting Leuven omgevormd tot een busbaan. Ter hoogte van de Koningin Elisabethlaan stopt de busbaan richting Leuven en kan het autoverkeer rechts weer de rijweg op. In de rijrichting van Tienen wordt ter hoogte van dezelfde zijstraat een nieuwe bushalte en veilige oversteekplaats aangelegd. Tijdens deze werken kan het verkeer op de Tiensesteenweg in beide richtingen op twee versmalde rijstroken rijden.

Geluidshinder ’s nachts

Gedurende 2 tot 3 nachten in juni wordt er ‘s nachts gewerkt aan het weghalen van de middeneilanden. Die nachten rijdt het verkeer ter hoogte van de werken beurtelings over een rijstrook. Fietsers en voetgangers krijgen een veilige doorsteek langsheen de werken. Het weghalen van die middeneilanden gaat voor omwonenden ook gepaard met geluidshinder.

Vanaf 1 juli:

Vernieuwing toplaag asfalt, markeringswerken door AWV in combinatie met werken Tivoli fietstunnel: begin juli start Wegen en Verkeer met de vernieuwing van de asfaltlaag in beide rijrichtingen van de Tiensesteenweg en wordt de belijning voor de busbaan aangebracht. Op dat moment is het kruispunt ter hoogte van de Martelarenlaan voor de aansluiting van de fietstunnel onder de Tiensesteenweg door de stad Leuven een tweetal weken volledig afgesloten voor verkeer.  Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via de Meerdaalboslaan, de E40, de E314 en de Boudewijnlaan. Fietsers rijden om via de Tivoli-fietsbrug die vanaf 29 juni opnieuw open is. Voetgangers volgen plaatselijk een omleiding.

 

Het bericht Op 3 juni starten de voorbereidende werken voor de aanleg van de busbaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over